Meløybrua i Kristiansund. Foto: Tidens Krav

Pengepresset eiendomsutvikler må bygge bru

Eiendomsutviklingen på Skorpa i Kristiansund mangler penger, og trenger kommunens hjelp til å bygge to bruer ut til det som skal bli en ny bydel i Nordmøre-kommunen.

Det skriver Tidens Krav på sine nettsider denne helgen.

Hvis bystyret sier nei til å låne 20,8 millioner til å bygge ny bru fra Goma til Meløya i Kristiansund, kan Skorpa-utbyggingen, ifølge artikkelen, bli lagt på is. Dette bekrefter daglig leder Trude Larsen i Skorpa Eiendom overfor Tidens Krav.

– Hvis bystyret vedtar å forskuttere Meløybrua har Sparebank 1 Nordvest gitt tilsagn om å låne oss resten av det vi trenger til å finansiere infrastrukturen på Meløya og Skorpa. I motsatt fall vil Skorpa-prosjektet bli utsatt til vi kan finne en annen å løse finansieringen på, sier Larsen.

Hun opplyser at de to nye bruene, ny adkomstvei til Skorpa og framføring av vann og avløp til boligområdet er beregnet å koste 147 millioner kroner.

Foreslår millionlån

I den opprinnelige utbyggingsavtalen som er inngått mellom Skorpa Eiendom AS og Kristiansund kommune, har kommunen påtatt seg å ta kostnadene med å rive den gamle Meløybrua.

I en revidert avtale som legges fram til behandling i bystyret tirsdag, går rådmannen inn for å forskuttere 20,8 millioner kroner til Meløybrua. Den nye avtalen går ut på at utbyggerne skal betale renter og avdrag for dette lånet (rundt 2,5 millioner kroner årlig) i ti år.

Rundt 185 millioner kroner skal investeres i eiendomsprosjektet allerede før en eneste tomt er bebygd, heter det i artikkelen på tk.no.

13 tomter solgt

Tomtesalget ble satt i gang for kort tid siden, men har, ifølge Tidens Krav, gått tregt. Megler Rune Johansen i KBBL opplyser overfor lokalavisen at kun 13 tomter er solgt, og av dette har KBBL kjøpt tre-fire tomter selv.

– Vi jobber fortsatt for å stikke spaden i jorda i løpet av høsten. Det krever at minst 20 tomter er solgt, sier selskapets daglige leder.

Reguleringsplanen som ble vedtatt i 2012 tar høyde for 374 nye boenheter, 370 på Skorpa og fire på Meløya. Den nye bydelen på Skorpa skal bygges ut i tre etapper.