<p>FLISPANEL: Per Erik Eide (t.v) og Helge Jønland i Wood Design viser frem flere nye treprodukter på Hyttemessen, blant annet dette flisplanelet i heltre kvistfri furu. (Foto: Svanhild Blakstad)<br></p><p></p>Hyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: sHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild BlakstadHyttemessen på Hellerudsletta 2014. Foto: Svanhild Blakstad

Mye nytt i tre på Hyttemessen

Blant Hyttemessens 250 utstillere på Hellerudsletta denne helgen er det flere som har spennende nyheter å by på. (Bildekarusell)

Byggeindustrien tok pulsen på Hyttemessen fredag ettermiddag og besøkte en av utstillerne som har lang fartstid fra trevareindustrien.

Helge Jønland fra Jønland AS, Per Erik Eide og Øyvind Ruud har nylig etablert selskapet Wood Design, som spesialiserer seg på design og utvikling av nisjeprodukter i tre.

Deres to første hovedprodukter er flispanel i håndkløvet kvistfri furu, samt Strax-panel, som er et formstabilt panel i fingerskjøtt limtre svartor. Panelet er overflatebehandlet med tre strøk maling.

- Flispanelet er ganske rustikt i stilen, og har en rekke bruksmuligheter. De leveres ubehandlet, eller kan også beises i ulike farger, sier Helge Jønland, som som fortreller at publikum har vist stor interesse for det nye produktet.

Jønland har klokkertro på det nye panelet, som er i tråd med det ferske selskapets forretningsidé: Å utvikle nye designprodukter i trevirke.

Panelet kommer i små moduler, som enkelt monteres og festes på veggen med lim, forklarer han.

Opphavsmannen til Straxpanelet er medgründer Per Erik Eide.

LYS PÅ HYTTA: Lysstolper fra Jønland AS. (Foto: Svanhild Blakstad)

- Jeg har lenge spekulert på hvordan vi kan lage et stabilt veggpanel i tre som ikke bukter seg, hvor ikke kvistene svetter og som ikke trekker seg sammen eller ekspanderer, sier Eide. Resultatet ble altså et laminert og fingerlimt løvvirkepanel, som leverers børstet og malt.

I tillegg til Wood Designs to første produkter, presenterer Jønland AS et ferskt produkt på messen: Mektige lysstolper med innmontert LED-lys. Disse er laget for belysning av uteområder, gangsier og veier, og egner seg såvel for hytter som for bolighus. 

Det er også en rekke andre utstillere som har mye nytt å vise frem, og pressesjef Leif Magne Flemmen i Hyttemessen oppfordrer det hytteinteresserte publikum til å ta turen til Hellerudsletta i løpet av helgen. Både utendørs og innendørs er det mye å oppleve og se, både for store og små.

Den permanente hytteutstillingen på Norsk Hyttesenter bak Exporamasenteret består nå av 26 hytter, hvorav flere er helt nye og satt opp i forkant av messen. Her kan publikum gå inn i hyttene og se dem ferdig innredet.