Illustrasjonsfoto: Montér

Montér lanserer takkalkulator

Et nytt digitalt verktøy fra Montér gjør det mulig å tegne opp taket for å finne prisen på å skifte det ut. Alle målene kan tas på bakken.

Det skriver Montér i en pressemelding fredag.

Byggevarekjeden lanserer en takkalkulator som gjør det mulig å tegne opp taket hjemme på PCen for å få et godt bilde av hva prisen for et nytt tak vil bli. Et grep er at huseieren kan ta mål uten å måtte klatre rundt høyt oppe på taket, skriver Montér.

– Mange tror at det er vesentlig dyrere å skifte tak enn det egentlig er. Dette er noe av det vi får synliggjort med takkalkulatoren, forteller Fredrik Jacobsen som er kategorisjef for tyngre byggevarer i Montér.

Godt belegg

Med takkalkulatoren kan huseiere sjonglere med forskjellige typer takbelegg inkludert shingel, takplater og takstein i flere varianter.

– Det er veldig inspirerende å kunne se hvordan taket vil fremstå med forskjellige typer belegg. Samtidig får huseieren opp prisen for hver variant, noe som er viktig for det endelige valget, sier Jacobsen.

Prisanslag

Jacobsen understreker at kalkulatoren ikke gir helt nøyaktig pris, men heller et anslag for hva taket vil koste.

– Hele poenget er å gjøre prosessen enklere. Kalkulatoren gir innføring i hva det innebærer å bygge tak. Når beregningsprosessen er gjennomført, kan huseiere skrive ut tegninger og priskalkyle og ta med til nærmeste Montér byggevarehus. På denne måten stiller man my mer forberedt sammenlignet med å dra til byggevarehuset eller kontakte en håndverker med helt blanke ark, sier Jacobsen i pressemeldingen.