<p></p>

Byggeplass for de yngste (bildekarusell)

Torsdag 24. april ble VilBygge paviljongen på Vitensentertet på Marineholmen i Bergen åpnet.

Styreleder Arild Grønsdal i EBA Vestenfjelske sa i talen sin ved åpningen at hensikten med VilBygge er å gi store barnehagebarn og de som går de første trinnene i barneskolen en opplevelse av hva som kreves for å reise et bygg, og gleden det gir å kunne skape noe med et verktøy.

– VilBygge består av flere installasjoner som skal gi jenter og gutter et forhold til bygge- og anleggsvirksomhet, blant annet en heisekran, stillas, et halvbygd hus, byggematerialer og en rørvegg for å bygge rørgater, sa Grønsdal.

Markedssjef Anne Tove Koldal ved Vitensenteret sa at VilBygge er inspirert av konsept fra andre vitensentre i Europa, og at hun var svært glad for at lokale entreprenører gjennom EBA Vestenfjelske har gjort det mulig å realisere dette på VilVite i Bergen.

Etter talene ble et gult forheng tatt bort og barn fra Kidsa Vågedalen og A2G Barnehage Åstveit i Bergen iførte seg gule vester og hjelmer og fikk prøve seg på bygging. Flere skolebarn stod klare til å slippe til straks de mindre barna hadde prøvd seg.

VilBygge har et areal på 40 kvadratmeter og ligger midt i Vitensenteret. I slutten av mai kommer to gravemaskiner som skal stå utendørs.

Installasjonene både innendørs og utendørs er laget i barnevennlige materialer og utstyrt for å ivareta sikkerheten.

Arild Grønsdal håper VilBygge kan bidra til rekruttering til bygg og anlegg ved at barn får bli kjent med det som skjer på bygge- og anleggsplasser.

– Vi håper opplevelsene barn kommer til å ha på denne byggeplassen vil bidra til at de senere i livet vil vurdere å ta yrkesopplæring eller ingeniørutdannelse innen bygg- og anleggsteknikk, sier Grønsdal.