Biskop Atle Sommerfeldt la ned grunnsteinen til Son kulturkirke, som bygges av Hersleth Entreprenør. Foto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth EntreprenørFoto: Hersleth Entreprenør

Biskop la ned grunnstein i Son kulturkirke (bildekarusell)

Søndag 13. april la b iskop Atle Sommerfeldt ned grunnsteinen til Son kulturkirke, som bygges av Hersleth Entreprenør.

Biskopen måtte fram med murerskje og mørtel da han la ned grunnsteinen foran de mange fremmøtte.

– Det er første gang jeg gjør dette, sa biskopen til Moss Avis, som til tross for det uvanlige arbeidsantrekket fikk skryt av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

I grunnsteinen til kulturkirken ble det lagt ned et eksemplar av Moss Avis med omtale av kulturkirken. Dagens mynt og dagens bibel ble også lagt ned. Alt sammen ble murt inne i en platting som vil få en inskripsjon.

– Det skal kunne graves opp igjen om noen hundre år, sa sogneprest Marit Bekken til Moss Avis.

Sognepresten hadde aldri holdt gudstjeneste på en byggeplass før.

– Dette er en veldig glad dag, og det er hyggelig at det er så mange som er kommet. Det viser at det er mye positivt engasjement rundt kulturkirken, og at folk ikke har tatt innover seg den litt leie diskusjonen som har vært. Nå håper jeg ting roer seg og at vi kan samles om dette stedet, sa Marit Bekken til avisen.

– Denne kirken i Son et resultat av midler fra kirkebrannen på Såner i Vestby, hvor Såner kirke brant ned til grunnen på slutten av 1990-tallet. For oss i Hersleth er det selvsagt spennende å realisere monumentale bygg og at det skjer i nærmiljøet vårt. Det er ekstra gøy å få bygge denne kulturkirken med tanke på at vi også bygde opp igjen Såner kirke, som ble ferdigstilt og vigslet i desember 2000, sier Reinert Hersleth, administrerende direktør i Hersleth Entreprenør.