Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Oppsving for flere av DNTs hytter

Til tross for dårlig vær i starten av påsken, hadde en rekke av Turistforeningens hytter godt besøk i påsken. For Rondvassbu ble det ny rekord.

Også Gjendesheim hadde en økning i besøk, mens tallene var gode for Haukeliseter, Finse og Fondsbu.

Foreløpig langt er ikke alle overnattingstallene klare, men NTB får opplyst at tendensen er greit belegg i Sør-Norge og noe mindre i Nord-Norge, der påsken stedvis har vært snøfattig. Hyttene som er godt besøkt i sør, er stort sett de som ikke ligger langt til fjells.

– Gitt at påsken var så sen i år, var vi spente på hvordan interessen ville være for å dra til fjells. Det var veldig gledelig å se at vi ved inngangen til påsken hadde rekordhøy forhåndsbooking på våre hytter, sier generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening.

Dårlig vær gjorde imidlertid at mange måtte gjøre om på planene.

– Vi synes det er bra at folk følger fjellvettreglene og tilpasser turen etter været. Røde Kors' statistikk for året viser også at det har vært gjennomført langt færre lete- og redningsaksjoner i år, noe som er bra, fortsetter generalsekretæren.

Turistforeningen lyktes med å innføre et nytt begrep i sosiale medier: fjellfie. I løpet av påsken har organisasjonen talt over 2.000 slike selvportretter med fjelltema.