Stengte Hardangervidda i påskeutfarten

Riksvei 7 over Hardangervidda var stengt i flere timer onsdag ettermiddag, men ble åpnet for kolonnekjøring i 19.30-tida.

Overgangen har vært stengt etter en bilulykke, og det er dårlig vær og lite sikt i området. Vegvesenet opplyser at veien ble åpnet igjen i 19.30-tida, men da for kolonnekjøring.

På Østlandet var det i 17-tida lange køer på E6 ved Morskogen i grenseområdet mellom Romerike og Hedmark etter at tre biler var involvert i en ulykke. Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader, opplyser Romerike politidistrikt, men det oppsto trafikale problemer.

I Nordland var riksvei 80 mellom Bodø og Fauske stengt ved Valle på grunn av en trafikkulykke, og det ble lange køer da det ble omkjøring på gang- og sykkelstier. To biler frontkolliderte, og to personer ble sendt til sykehus, melder Avisa Nordland. Tilstanden skal være stabil for begge de skadde.

Det ble ellers meldt om stor trafikk og enkelte køer flere steder i landet, mens operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt hadde følgende påminnelse til trafikantene i påskeutfart:

– Kjære trafikanter. Kjør forsiktig. Vi passer på. I stedet for å bruke penger på bøter bruk dem på ting dere trenger og påskegodt til barna.