Folk flest drar på hytta i påsken

Flere nordmenn velger å legge påskeferien til hytta fremfor å reise til utlandet, men det viktigste er uansett å tilbringe tid sammen med venner og familie.

Ifølge Virkes befolkningsundersøkelse planlegger én av tre å reise på påskeferie. Av disse velger 50 prosent å reise på hytta, mens 25 prosent drar til varmere strøk.

450.000 private hytter

– Plasseringen av påsken og fjorårets fantastiske påskevær kan nok spille noe inn i prioriteringene av påskeferien, men samtidig ser vi at mange nordmenn er veldig tradisjonelle i påsken. Vi har 450.000 private hytter i Norge og påsken er nok den høytiden da mange virkelig føler at de må bruke hytta og komme seg på ski, sier direktør Hilde Charlotte Solheim i Virke Reise Norge.

Påskeferien er den ferien etter juleferien hvor det å være sammen med familie og venner står høyest. Hele 84 prosent av de spurte sier at dette er det viktigste formålet med påskeferien, og å være med på aktiviteter med familien står også høyt.

Hvis du ikke har egen hytte, har Turistforeningen mange betjente og ubetjente hytter både på fjellet og i lavlandet, og Statsskog har hytter til utleie i hele landet.

Vil ha sol og varme

Av dem som reiser til utlandet, er steder med sol og varme mest populære.

– Mange velger å tyvstarte sommeren allerede. Kanariøyene er reisedestinasjon nummer én for dem som reiser sørover i påsken, men med årets sene påske er det også mange som velger Mallorca, Kypros og Tyrkia, sier direktør Rolf Forsdahl i Virke Reise utland.