Illustrasjonsfoto

Flere og flere sikrer hytta

Salget av alarmsystem til hytta øker, og tall fra Verisure viser at én av ti fritidsboliger nå er sikret med alarm.

Tips for å unngå innbrudd i hytta:

* Installer alarm tilkoblet alarmsentral.

* Allier deg med hyttenaboen

* Få det til å se ut som om du er på hytta

* Halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Monter doble forsikringsgodkjente låser på alle ytterdører, kjeller- og verandadører. Med en ekstra sikkerhetslås i døren vil det ta lengre tid å bryte seg inn. Det krever også mer verktøy og fysisk innsats.

* Fjern verdisaker - Ikke la datautstyr, kamera, nettbrett, fine solbriller etc. ligge på utstilling i hyttevinduet.

– Vi ser at flere og flere velger å utstyre hytta med et alarmsystem, noe som er en gledelig utvikling når vi vet at så mange som 16 prosent av alle hytteeiere har opplevd innbrudd på hytta. Nå som påskeferien står for døra anbefaler vi derfor at man sikrer hytta godt før man reiser hjem, slik at den ikke blir besøkt av ubudne gjester, sier informasjonssjef i Verisure, Cecilie Knudsen.

I følge Knudsen er det også mye man kan gjøre selv for å minimere risikoen for innbrudd på hytta.

– Mange av de samme tipsene som gjelder når man forlater boligen kan med fordel brukes også på hytta. Få hjelp av gode hyttenaboer, og la det se ut som at hytta er bebodd. I tillegg lønner det seg å installere alarm tilknyttet en alarmsentral. Våre tall viser at sannsynligheten for innbrudd er åtte ganger mindre dersom man har installert alarmsystem. Samtidig blir man varslet dersom noen skulle være freidige nok til å prøve seg likevel, sier Knudsen.

Dagens alarmanlegg gjør mer enn bare å varsle ved brann og innbrudd. De nyeste anleggene gir også mulighet å følge med på hytta også når man er bortreist, samtidig som man kan fjernstyre alarmen med smarttelefonen.