Påsketrafikken er i gang

Trafikken blir stor på veiene i påsken, og allerede fredag ettermiddag var utfarten i gang.

– Regn med forsinkelser ut og inn av byene når påsketrafikken setter inn. Stress og uoppmerksomhet kan fort medføre trafikkuhell. Også opp og ned av fjellet vil trafikken bli stor når folk skal hjem etter påske. Været på fjellet kan også skifte fort. Kolonnekjøring eller stengning av fjelloverganger kan innføres på kort varsel selv om Statens vegvesen som vanlig vil ha høy beredskap, opplyser Statens vegvesen.

– Vi forventer at det begynner fra klokka 14 og at det vil tette seg gradvis mer til utover ettermiddagen, sier Pål Sundt Fredriksen ved Vegmeldingssentralen på Østlandet til Dagbladet.

Lørdag blir også regnet som en stor utfartsdag, samt onsdag, dagen før skjærtorsdag. Men årets sene påske gjør at en del nok velger å dra til sjøen i stedet for fjellet. Vegmeldingssentralens operatør Nils Jakob Aae opplyser til Budstikka at det likevel ikke ligger an til unormal trengsel på veiene i Østfold, Vestfold og Telemark.

På Østlandet er det uansett ventet at E6 ved Minnesund blir en flaskehals på grunn av veiarbeid. Videre er det ventet kø på E16 fra Sandvika. På Vestlandet er E16 ved Trengereid og E39 ved Vågsbotten flaskehalser ut fra Bergen.

Norges Automobil-Forbund oppfordrer samtidig bilister som skal over fjellet til å bruke vinterdekk.