Berit Alstad ser fram til å ønske velkommen til "nye Hotell St. Olav". (Foto: Helsebygg Midt-Norge)

Ny giv for pasienthotellet på St. Olav

Det ti år gamle Hotell St. Olav i Trondheim blir bygd om med mange rom, får utvidet restaurant og flere nye kontorer.

Ombyggingen er i full gang under ledelse av Helsebygg Midt-Norge, og med Skanska som entreprenør.

Siden åpningen i 2004, har sykehusets hudavdeling disponert hotellets 4. etasje med sin sengepost. Nå er disse sengene permanent plassert i Kunnskapssenteret, og dermed blir det hotellrom i alle etasjer - minus barselenheten øverst i bygget, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

Etter dette får hotellet 24 totalrenoverte ekstrarom og kan i alt tilby 110 rom til sykehuspasienter og andre gjester.

Som ledd i "ansiktsløftingen" får Hotell St. Olav også en ny og restaurantavdeling (lounge) - til glede for hotellgjester og alle andre som måtte ønske å benytte den.

Bak resepsjonen er det allerede bygd nye kontorer, der hudpasienter tidligere fikk lysbehandling.

Alt arbeid skal være fullført i siste del av juni. Da kommer hotellet til å framstå enda mer attraktivt for både gjester og ansatte, mener daglig leder Berit Alstad.

- Det er viktig at vi opprettholder en høy standard, fornyer oss og likner et vanlig hotell. Gjestene hos oss skal føle seg friskest mulig i et friskt miljø, sier Alstad.

Hotellets ledelse poengterer også at standardhevingen vesentlig for å fylle opp hotellet i helger og høytider - selv om gjennomsnittsbelegget allerede er svært høyt (nærmere 90 prosent).

Pasienthotellet på Øya eies av St. Olavs Hospital, og sykehusets behov har alltid førsteprioritet. I ti år har imidlertid Norlandia Care stått for den praktisk driften, og selskapets kontrakt med sykehuset vil trolig vare til 2021 etter at den ble fornyet for tre år siden.