Treplattformen i retning Ski er i dårlig stand. Foto: Jernbaneverket.

Byggestart på Greverud stasjon

- Jernbaneverket har som mål at Greverud skal bygges om til en trygg, sikker, trivelig og tilgjengelig stasjon for togreisende, sier prosjektleder Marius Hansen.

Anleggsarbeidet starter 12. april og er planlagt ferdig i slutten av oktober. Plattformen i retning Ski som totalrehabiliteres, mens det blir gjennomført en mindre oppgradering på Oslo-siden. Jernbaneverket har valgt Team Bane AS som entreprenør for å utføre arbeidet.

Årsaken til at Skisiden prioriteres er at denne plattformen er i svært dårlig stand. Ombyggingen av Greverud koster totalt ca 38 millioner kroner.

-Plattformene på Greverud er i til dels meget dårlig forfatning, og behovet for utbedring er prekært. Spesielt gjelder dette plattformen i retning Ski. Det er derfor naturlig nok på denne plattformen de mest omfattende arbeidene vil foregå, sier områdedirektør Per Herman Sørlie i Team Bane, som har vunnet kontrakten. Han understreker imidlertid at oppdraget også omfatter tiltak på plattformen på motsatt side.

- Prosjektet på Greverud markerer ellers den første store milepælen i vårt hjørne av den nye organisasjonen. Det er nesten verdt en liten ekstra markering bare det, smiler Per Herman. Ledelsen i Team Bane AS la heller ikke skjul på gleden over at de gikk seirende ut av anbudsrunden.

- Kontrakter i denne størrelsesorden betyr mye for oss, og dessuten er det alltid hyggelig å jobbe på oppdrag for Jernbaneverket, sier daglig leder Øivind Horpestad, og understreker at Jernbaneverket troner aller øverst på listen over betydningsfulle oppdragsgivere og samarbeidspartnere.

Dette blir gjort i retning Ski:

• Ny plattform

• Ny gangvei opp til plattform

• Levegg

• Sykkelparkering

• Ny trapp

• Ny belysning og tekniske komponenter

• Nytt teknisk rom under plattformen

Dette blir gjort i retning Oslo:

• Oppgradering av gangveien opp til plattformen

• Nytt dekke på plattformen som gir en liten heving av plattformhøyden (ca 5 cm)

• Ny belysning og tekniske komponenter

I enkelte helger våren 2014 blir det stans i trafikken på Østfoldbanen på grunn av utbyggingen av Ski stasjon, Follobanen og Greverud stasjon. Da kan entreprenørene jobbe mer intensivt og effektivt med anleggsarbeidet enn når det går tog på strekningen. Den første av disse helgene er 12.-13. april, hvor signalkabler blir lagt om. I helgene 26.-27. april, 10.-11. mai, 24.-25. mai og 7.-8. juni blir det også arbeidet på Østfoldbanen.