Engebretsen overtar etter Bøyesen i Jackon

Jan Erik Engebretsen blir ny salgsdirektør i Fredrikstad-bedriften Jackon fra 1. mai. Avtroppende Bengt Bøyesen har satt pensjonisttilværelsen på vent, og fortsetter i nyopprettet stilling som utviklingssjef.

- Mange spør meg om dette var en frivillig løsning, og det var det absolutt. Ordningen ble planlagt allerede i 2010 etter mitt eget ønske. Planen var opprinnelig at jeg skulle gå av med pensjon nå i 2014, men slik har det altså ikke blitt, forteller Bengt Bøyesen.

Han har vært ansatt i Jackon siden 1991, og har hatt ansvaret for salg, markedsføring og produktutvikling for hele det Skandinaviske markedet. Bøyesen har vært med på å bygge opp firmaet fra en omsetning på ca 60 millioner til over to milliarder i 2013.

Våren 2014 blir stillingen hans delt, salget overlates til nye krefter, mens han selv blir sittende med ansvaret for produktutvikling, markedsføring og teknisk kundeservice. I april arbeider han sammen med den nyansatte salgsdirektøren, før de begynner i hver sin nyopprettede stilling fra 1. mai.

- Vi er veldig glade for å få beholde Bengt i Jackon. Han har en unik kombinasjon av teknisk kunnskap og lang erfaring, og vil være en viktig ressurs i arbeidet med å utvikle stadig nye produkter og konsepter. Jeg tror mange undervurderer verdien av seniorkompetanse, og pensjonerer seg for tidlig, sier administrerende direktør i Jackon, Stein Trygsland.

Tror på vekst

Jackon produserer isolasjon og emballasjeprodukter, og omsatte for om lag to milliarder kroner i 2013. Selskapet har en betydelig eksport til mange land i Europa, og har totalt 14 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Belgia. Hovedkontoret ligger på Gressvik ved Fredrikstad.

- Vi legger til rette for videre vekst. Det er bakgrunnen for å opprette en egen stilling som salgsdirektør for Norden, forteller Trygsland.

Jackon investerer for tiden også tungt i et nytt anlegg i tilknytning til hovedkontoret, hvor bygningsmassen tilhørende fabrikken i Fredrikstad utvides med 40 prosent.

Krevende oppgaver i vente

Den nye salgsdirektøren Jan Erik Engebretsen kommer fra stillingen som salgssjef i Gyproc Norge, der han har vært siden 2005. I Jackon får han ansvaret for kunder både i Norge, Sverige og Danmark, og må belage seg på mange reisedøgn.

- Det er spennende å bli en del av en sterk merkevare som Jackon. Min forgjenger Bengt er jo en institusjon i bransjen, og jeg skal gjøre mitt beste for å leve opp til den høye standarden han har satt, sier Engebretsen.

Den nye salgsdirektøren nevner både miljø og markedsutvikling som viktige utfordringer fremover.

- Jackon er i vekst, og det er mye spennende i vente. Et viktig fokus for oss er energieffektivitet. Dette er viktig i hele Skandinavia, og derfor er det fornuftig å ha en leder som dekker både Norge, Sverige og Danmark. Jeg ser med optimisme på fremtiden, men man må alltid være forberedt på tøffere tider. Det er vanskelig å spå om konjunkturene i boligbyggingen, sier Engebretsen.

Bøyesen er opptatt av at den nye salgsdirektør skal løse utfordringene på sin egen måte. – Ett råd kan jeg likevel gi. Det er viktig å være tilgjengelig for kunder og salgsapparat. Jobben som salgsleder handler om å være en god støttespiller, og bidra til trygghet hos kunder og salgskorpset, avslutter han.