Konserndirektør for forretningsutvikling i GK Konsern, Steinar Holm. Foto: GK Norge

Coor valgte GK Norge

Det er inngått intensjonsavtale mellom GK Norge og Coor Service Management om at GK skal levere service, drift og vedlikehold av VVS-tekniske tjenester til Statoils kontorbygg de neste fem årene.

Det skriver GK Norge i en pressemelding onsdag.

I januar inngikk Coor Service Management avtale med Statoil. Oppdraget innebærer at Coor skal ha ansvar for drifts- og servicetjenester til Statoils rundt 580.000 kvadratmeter store kontor- og produksjonsanlegg i Norge, og til de 20.000 Statoil-medarbeiderne som arbeider der. Dette gjør avtalen til den største FM-avtalen som er blitt inngått i Norden på over ti år, skriver GK Norge i pressemeldingen.

GK Norge er valgt som underleverandør for de deler av kontrakten som omfatter VVS-tekniske fagområder.

GK tar, ifølge pressemeldingen, over ansvaret for vedlikeholdet fra 1. mai 2014, og avtalen omfatter ventilasjon, kulde, rør og VVS. I tillegg skal GK levere elektrotjenester i Hammerfest. Avtalen strekker seg i utgangspunktet frem til 2019, med en opsjonsavtale på fem nye år strukturert som 2+2+1 år.

Totalt dreier avtalen seg om kontorlokaler på nærmere 540.000 kvadratmeter i Stavanger, Trondheim, Bergen, Kårstø, Tjeldbergodden, Sture, Kollsnes, Mongstad og Hammerfest.

– Dette er en krevende avtale, og det er spesifikke krav til alle oppgaver vi skal utføre. Spesielt oppetid på datarom, HMS-krav og responstid ved kritiske alarmer blir spennende utfordringer, sier konserndirektør for forretningsutvikling i GK Konsern, Steinar Holm.

– Denne avtalen forsterker GKs posisjon som ledende innen teknisk drift og vedlikehold i Norge, og er helt i samsvar med GKs strategi om vekst innenfor eksisterende bygg og serviceavtaler, sier Holm.