Skeie gjenoppstår etter konkurs

Stolprodusenten Skeie som måtte til skifteretten for en måned siden gjenoppstår under navnet Skeie Seating.

«Mot slutten av 2012 la Skeie AS, etter 64 år ned egen produksjon ved anlegget i Sandnes. Intensjonen var å sette produksjonen ut til en partner i Østen for å bedre marginer og øke kapasiteter. Dette viste seg tidlig i 2013 å bli katastrofalt for Skeie og våre kunder. Derfor ble vi nødt til å kjøpe produksjonskapasitet i Norge til en betydelig høyere kostnad enn alle andre alternativ. Dette har medført store tap for Skeie. Dette kombinert med er varelager som har vært uten verdi samt store og gamle gjeldsforpliktelser gjorde at vi ikke så annen løsning enn å gå til skifteretten med selskapet. Dette skjedde mandag 17. mars 2014», skriver selskapet i en melding til sine kunder.

I meldingen skriver de at før de gikk til skifteretten startet de opp Skeie Seating. Dette er et selskap som den samme eieren som eide Skeie står bak, og har tilført ny kapital.

«Tidligere ansatte i Skeie AS er nå ansatt i Skeie Seating og vi har etablert oss i nye lokaler på Forus i Sandnes kommune», melder det nye selskapet.

Selskapet melder også at de fortsetter samarbeidet med flere møbelprodusenter i Litauen og Ungarn. D

«Vi ser svært lyst på fremtiden og ønsker et godt samarbeid med gamle og nye kunder og andre samarbeidspartnere», skriver de.