Foto: Sindre Sverdrup Strand

Harald V. Nikolaisen til RIF-vårmøte

Statsbyggs adm. dir. Harald V. Nikolaisen er hovedtaleren når RIFs ekspertgruppe for Tekniske installasjoner holder vårmøte 22. april.

- Vi opplever at en stor byggherre og bestiller som Statsbygg går foran mange av de andre offentlige byggherrene. Det er derfor viktig for næringen hva nettopp Statsbygg har på agendaen. Statsbygg var tidlig ute med konkrete krav om BIM. Vi håper vi nå får en status på Statsbyggs BIM-satsning mange år etter at de satte temaet på dagsorden, sier Roar Smelhus, leder av RIFs ekspergruppe for Tekniske installasjoner.

Smelhus peker på at markedet dreier i retning av flere totalentrepriser:

- Her følger Statsbygg markedet, og andre var tidligere ute innenfor dette området enn Statsbygg var. Vi ønsker nå å høre hva Harald V. Nikolaisen tenker om entreprisestrategi generelt, men også hvorfor Statsbygg følger etter andre når det gjelder utstrakt bruk av totalentrepriser. Hva tenker de rundt temaet med hensyn til passivhus i 2015, og nesten nullhus i 2020?

Lederen for RIFs Tekniske installasjoner legger også merke til at Statsbygg er i gang med pilotprosjekter der de gjør seg bedre kjent med LEAN. Disse pilotprosjektene innebærer også at de videreutvikler metodikken.

- Opplever Statsbygg at markedet gir god respons? Hva tror de om utviklingen videre? Henger satsingen sammen med noen av temaene som kommer opp gjennom Bygg21-momentene, er noen av spørsmålene RIF og Roar Smelhus ser frem til å stille.

Svarene får vi kanskje 22. april.

Vårmøtet til Tekniske Installasjoner foregår 08.30-10.30, rett før RIFs Årsmøte og konferanse.