Nytt hørselsvern fra Zekler

Kun 1,3 prosent av de spurte bygg- og industriarbeiderne i en svensk undersøkelse sier at de kontinuerlig bruker hørselsvern på jobb. Passform trekkes frem som en avgjørende faktor for å beskytte hørselen.

Det skriver Zekler i en pressemelding onsdag.

– Vil du beskytte hørselen din godt, er det viktig at hørselvern brukes under hele arbeidsperioden. Ikke bare når du tror at lyden er høy, sier Vegard Aune, landssjef i verneutstyrsprodusenten Skydda Norge.

– Faktum er at i et arbeidsmiljø med mye støy, påvirkes hørselen hele tiden. Det er vanskelig å forutse når det plutselig oppstår høy og skadelig lyd, sier Skydda-sjefen i pressemeldingen.

Støyrelaterte skader er, ifølge meldingen fra Zekler, et vanlig problem innenfor bygg- og industrisektoren. Nylig gjennomførte hørselvernprodusenten en større undersøkelse i Sverige som avdekket at kun 1, 3 prosent av arbeidere i denne bransjen kontinuerlig beskyttet hørselen sin på jobb. Åtte av ti svarte også at den fremste årsaken til at de ikke brukte hørselvern, var at det ikke trengtes.

– Men minst like oppsiktsvekkende er det at 97 prosent svarte at de velger hørselvern utfra hvilke som sitter mest behagelig på øret. Ikke utfra hvem om beskytter best. Det sier alt om hvor utrolig viktig det er å lage komfortable og funksjonelle hørselvern for å få folk til å bruke dem ofte og riktig, sier Aune.

De nye Zekler-klokkene har, ifølge pressemeldingen, Bluetooth-teknologi som gjør at det går an å snakke i telefon og høre på radio eller musikk trådløst. De skal også være utstyrt med en sensor som blokker ut høy impulslyd, men samtidig lar brukeren høre hva som skjer rundt seg. Volumet skal også kunne justere seg automatisk etter hvor mye støy det er rundt når man mottar en telefonsamtale.