En undersøkelse fra Infact viser at 12,1% av alle mellom 30 og 44 år ønsker seg en robotgressklipper, mens bare 3% av de over 65 år gjør det samme.

Plenklipping: Yngre vil ha robot, eldre gjør det selv

En fersk undersøkelse viser at de under 45 år misliker plenklipping mer enn de eldre.

Samme undersøkelse viser også at det er de unge som ønsker seg en robotgressklipper, slik at de kan gjøre helt andre ting enn å klippe gresset.

Det er Viking Gressklippere som har gjennomført undersøkelsen i samarbeid med Infact i forbindelse med lanseringen av sin nye robotgressklipper iMow. Undersøkelsen viser at 12,1% av alle mellom 30 og 44 år ønsker seg en robotgressklipper, mens bare 3% av de over 65 år gjør det samme.

Tallene stemmer godt overens med resultatet for hvordan nordmenn liker å klippe gresset. Der ser vi at blant de yngste i undersøkelsen mellom 18 og 29 år så er det 8,6% som liker svært dårlig å klippe plenen, mens i aldersgruppen 45 til 64 år så er det kun 4,8% som liker det svært dårlig.

Undersøkelsen er gjort ved å spørre et representativt utvalg på 1000 personer over hele landet.

- Som på mange andre områder i samfunnet kan det virke som de yngste i samfunnet har en mindre interesse og tid for manuelt arbeid enn de eldre. Vi tror det er en av årsakene til at salget for robotgressklippere har eksplodert de siste årene, sier markedssjef hos Viking, Pål Virik Nilsen.

Ny robotgressklipper fra Viking

Viking lanserer i disse dager den nye robotgressklipperen iMow, som klipper plenen helt automatisk og alltid holder plenen like høy. Når arbeidet er gjort eller batteriet må lades, kjører den tilbake til dockingstasjonen helt på egenhånd.

Bioklippesystemet kutter gressavfallet til fine partikler under klippingen, som legges igjen som verdifull gjødsel på plenen.

- Nye Viking iMow er også en rask robot, slik at klippingen av gresset tar så kort tid som mulig. Den er også enkel å programmere, slik at den går helt etter dine ønsker – for eksempel når eieren er på jobb eller ligger og sover, forteller Nilsen.

Den nye robotgressklipperen har også en regnføler og vil avbryte klippingen ved regn – og fortsette igjen når det har sluttet å regne. Den er også utformet slik at så raskt noen forsøker å ta på den eller løfte den, så vil den stoppe klippingen. Man kan også stille inn iMow slik at den bare kan brukes med en PIN-kode – og dermed blir tyveri meningsløst.

Viking har også et eget nettverktøy som er en nettside hvor man raskt og enkelt kan skissere et grunnriss av hagen, og da vil man finne ut hvor lang tid iMow trenger til å klippe plenen din.

Testvinner og designpris

Viking iMow vant nylig en test i det svenske forbrukermagasinet Råd og Rön med følgende begrunnelse:

«Vikingklipperen fikk overlegens høyeste samlede karakter, og var den eneste robotklipperen som fikk toppkarakteren 9 på alle tre de klippetestene standardgress, vått gress og langt gress. Den har også den bredeste klippebredden og klarer et stort område på bare en ladning».

Den nye robotklipperen har også vunnet flere designpriser. Begge modellene, MI 632 og MI 632 P vant ”red dot design awards” og iF Design Award, som i likhet med ”red dot design award” har eksistert siden 50-tallet. I tillegg har Viking iMow vunnet designprisen ”Plus X-Award”.

- I gamle dager var det mange som trodde vi skulle få en robot hjemme på 2000-tallet. Med Viking iMow har man faktisk fått en robot, og da er det også viktig at den ser ba ut. Vi vet at noen kunder til og med gir sin robotgressklipper navn, og noen setter også på øyne og munn for å gjøre de enda mer menneskelige.

Vist frem på hagemessen

Viking iMow ble forrige helg vist frem på Hagemessen på Lillestrøm, og vakte stor interesse.

- Vi lanserte iMowen på Hagemessen på Lillestrøm i helgen og den ble utrolig godt mottatt av publikum og bransjen generelt. Siden den er nybakt testvinner så skaper det en ekstra interesse og entusiasme i markedet. Og det er veldig gledelig for oss, avslutter Nilsen.