Grilstad Park

Utbyggingen av Grilstad Park på Ranheim i Trondheim går mot slutten. Siste byggetrinn, med 67 leiligheter er akkurat ferdigstilt. Totalt omfatter Grilstad park 321 boenheter på til sammen 25.700 kvadratmeter; fordelt på eneboliger, rekkehus og leiligheter. Før de siste 19 leilighetene er solgt, er det omsatt boliger for drøyt 1.100 millioner kroner i Grilstad Park

Fakta

Sted: Trondheim

Prosjekttype: Boliger. 321 boenheter fordelt på åtte delfelt:
Eneboliger (17), rekkehus (22+28+20) og leiligheter (57+61+49+67)

Utbygger: Grilstad Park
(Utbyggingsselskap eid 50/50 av TOBB og Heimdal Bolig)

Prosjektledelse: Heimdal Bolig

Totalt boligareal: 25.700 kvm

Grilstad Park B4 Eneboliger, delentreprise:

Arkitekt: Madsø & Sveen

Grunn/betong/utomhus: Søbstad Entrepenør l Tømmerarbeider: Aasen bygg l Rør: Union Setsaas l El: Elektroeksperten l Kjøkken/ bad: HTH l Ventilasjon: Backo

Grilstad Park B2 (1-3) Rekkehus, delentreperise:

Arkitekt: Voll Arkitekter

Grunn/betong/utomhus: Søbstad Entrepenør l Tømmerarbeider: Stjern Entrepenør l Rør: Union Setsaas l Elektro: Elektroeksperten l Ventilasjon: Backo l Kjøkken/bad: HTH

Grilstad Park B1 (1-3) Leiligheter, totalentreprise:

Arkitekt: Per Knudsen ARK

(B1-1): Totalentrepenør:
Teknobygg Entrepenør

(B1-2): Totalentrepenør:
Teknobygg Entrepenør *

(B1-3): Totalentrepenør:
Aasen Bygg

* Teknobygg Entrepenør gikk konkurs under oppføring av prosjektet.

Prosjektet ble ferdigstilt av Grilstad Park som en deltentreprise.

Grilstad Park B3 Leiligheter, deltentreprise:

Arkitekt: Per Knudsen ARK

Grunn/betong/utomhus: Søbstad Entrepenør l Modulleverandør: Unihouse l Rør: Total Teknisk l Elektro: Berg & Wigum l Ventilasjon: Mælen l Kjøkken/ bad: HTH l Fasadearbeider: Profil-fasade l Div. tømrerarbeider: Østerås Bygg l Tak: Mestertak Entreprenør l Vinduer: Lian l Dører: Jeld-Wen Swedoor l Maler: Edvardsson Entreprenør l Ytterveggelementer: Grande Entreprenør l Glassarbeider: Riis Glass

Siste byggetrinn, seks blokker med til sammen 67 leiligheter (totalt 3.700 kvadrat) ble påbegynt i 2013 og ferdigstilt senvinteren 2014. Disse fireetasjers blokkene er plassert mellom rekkehusene og eneboligene

I motsetning til den øvrige bygningsmassen i prosjektet, er blokkene i siste byggetrinn modulbygg. Parallelt med at p-kjellere og heishus ble produsert ferdig på plassen, ble ferdige moduler, produsert i Polen. Modulene ble heist på plass og montert sammen til fireetasjers blokker. Leilighetene er fra 39 til 124 kvadratmeter. Toppetasjen i hver av de seks blokkene er reservert én leilighet på 125 kvadratmeter med stor takterrasse.

En stund ble påstanden «Trondheims mest populære boligområde» brukt i markedsføringen av Grilstad Park. Prosjektet er fortsatt det boligprosjektet i salg som har solgt flest enheter p.t. At prosjektet med sitt varierte tilbud av boliger og populær beliggenhet uansett har slått an blant boligkjøpere synes åpenbart.

– Grilstad Park viste seg fra starten å være et populært område å bosette seg, forteller prosjektleder Håvard Ulvan i Heimdal Bolig AS som sammen med TOBB (Trondheim og Omegn Boligbyggelag) står bak utbyggingen. Samtlige 254 boliger i de tre første bygge-trinnene med eneboliger, rekkehus og leiligheter i seks store blokker, var omsatt før ferdigstilling. Nå gjenstår bare 19 av 67 leiligheter i siste byggetrinn så er hele området fullsolgt, fem år etter at utbyggingen startet.

– Tilbakemeldingene fra de som har kjøpt bolig er positive. Grilstad Park oppleves som et godt og trygt sted å bo, ikke minst for barnefamilier som utgjør hovedtyngden av beboerne i eneboliger og rekkehus, sier prosjektleder Ulvan.

Tre av byggetrinnene og delfeltene har vært delentrepriser, mens et felt med seks blokker var en totalentreprise. Det kompliserte utbyggingen av det feltet at totalentreprenøren Teknobygg Entreprenør AS gikk konkurs under oppføringen av prosjektet. Utbygger måtte trå til og prosjektet ble ferdigstilt av Grilstad Park AS som en delentreprise.

I den grad man si noe slikt om et såpass stort boligfelt, ligger Grilstad Park ganske skjermet og «skjult» mellom gamle E6 og Ranheimsveien øst for Trondheim. Før utbyggingen var tomta et jorde, grensende mot veletablert villabebyggelse i sør, øst og vest. Nordgrensen er en skrent/åskant som vender mot fjorden og industri- og boligområder på Ranheim nedenfor. Feltet ligger i det som kalles «Eventyrbyen» med gang/sykkelavstand til Ranheims fotball- og idrettsanlegg og ny barneskole. Det er også relativt kort vei til attraktive turområder som Estenstadmarka og ikke minst den populære Ladestien.

Utbyggingen av Grilstad Park startet i 2009 med 18 eneboliger bakerst i feltet, mot syd. Eneboligene i nyfunkis-stil, har et samlet areal på 3.000 kvadratmeter. Alle var solgt ved ferdigstilling og innflytting foregikk i 2010. Eneboligene var godkjent for grunnlån i Husbanken, og med en sokkeletasje egnet for utleie. Eneboligene er på tre plan med vannbåren varme (elektrisk på bad og i entré) og balansert ventilasjon som resten av bebyggelsen.

Tre delfelt med til sammen 70 rekkehus (8.000 kvadrat) ble påbegynt i 2010/11/12 og var ferdig innflyttet i ’11/’12 og ’13. Rekkehusene ga rom for litt egeninnsats, og mulighet for inntil 80 prosent husbankfinansiering. Noen rekkehus har carport, de andre parkering i felles p-kjeller. Noen har takterasse, andre kjeller. Alle rekkehus var også solgt før ferdigstilling.

Tredje byggetrinn/delfelt består av seks store femetasjers blokker med 167 leiligheter (11.000 kvm). Byggingen startet i 2011 og de siste var ferdigstilt i 2013. Disse blokkene ligger langs nord-
grensen av området. Mange av leilighetene har utsikt mot sjøen (Trondheimsfjorden) og innglassede balkonger. Størrelsen på leilighetene varierer fra 39 til 122 kvadratmeter (BRA). Det er heis og p-kjeller. Til dette feltet hører et servicebygg med treningsrom, lekerom, hyggestue og eget kjøkken med alle fasiliteter – velegnet for konfirmasjoner, fødselsdagsfeiring og andre markeringer. Servicebygget inngår i det utbygger kaller sitt «komfortkonsept».


Flere prosjekter