Klaus Anders Nysteen, Cato Zahl Pedersen og kulturminister Thorhild Widvey rett etter målgang tidligere lørdag. Nå gjør de seg alle tre klare til politisk toppmøte med det viktige temaet funksjonshemmede i arbeidslivet (herunder universell utforming av bygg).

40 Entra-ansatte fikk fri til å være frivillige på Ridderrennet

– Jeg vil takke Entra for den trofaste innsatsen som gjøre dette mulig, og takk til Klaus Anders Nysteen for god ledsaging, sa Cato Zahl Pedersen, styreleder i Ridderrennet, i intervju med speakeren etter sin egen målgang.

Entra er hovedsamarbeidspartner for Ridderrennet gjennom 14 år. I år har hele 40 Entra-medarbeidere (av totalt 160) fått fri til å stille en halv uke som frivillige pølsesteikere, ledsagere, heiagjeng og organisatorer.

Hvert år kommer nærmere 500 deltakere med en funksjonshemning fra Norge og utlandet til Beitostølen for å delta på flere aktiviteter og konkurranser innen ski, skiskyting, alpint og snowboard. Høydepunktet er Ridderrennet lørdag der deltakerne går opp til 20 km med egen ledsager.

Adm. dir. Klaus Anders Nysteen i Entra og Pedersen gikk i år som i fjor 20 kilometer sammen. Neste år har Nysteen latt seg utfordre av Birgit Skarstein.

Lørdag ettermiddag skal de begge delta i et møte med kulturministeren, helseministeren og finansminister Siv Jensen. Tema for møtet er funksjonshemmede i arbeidslivet, og hva næringslivet kan lære av idretten.

- Arenaer for fysisk aktivitet er for mange av våre deltakere et sjeldent område der de ses på først og fremst som fysisk aktive - ikke som funksjonshemmede. Under Ridderuken opplever deltakerne mestring, og det viktigste er å skape opplevelser og mestringsfølelse som deltakerne kan overføre til sin egen hverdag, sier Elisabeth Kollerød, generalsekretær i Ridderrennet.

Rennets yngste deltaker i år var fem og et halvt år, mens eldstemann på startstreken ikke bar spesielt preg av sine 93(!) år.

Ridderrennet læringsarena for tilpassing av arbeidsplassen

Daglig jobber over 30 000 personer i et av kontorbyggene til Entra.

– Det er svært viktig at arbeidsplassen utformes slik at alle personer kan ta del i arbeidslivet uavhengig av sine fysiske forutsetninger. En dansk undersøkelse styrker vår oppfatningen av at utformingen og tilretteleggingen av arbeidsplassen er vesentlig for at flere kan ta del i arbeidslivet, sier Klaus-Anders Nysteen.

Fra Ridderuken tar Entra med seg erfaringer som er direkte overførbare til arbeidshverdag.

- Ridderrennet er en unik møteplass for å lære mer om de enkeltes utfordringer i hverdagen. Det gjør oss endra bedre skikket til å jobbe med tilpassing av arbeidsplassen, sier Nysteen.

Entra gir stipend til ung ridder

Nytt av året er det at Entra deler ut et stipend til en av de unge deltakerne. Med dette nyopprettede stipendet, Entras unge ridder, ønsker Entra å bidra til å motivere flere i deres imponerende, målrettede innsats i hverdagen.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njå Bjørkmann (t.h.) og utøver Jens Olav Johannesen, som også fikk en flott tur sammen i dag. Her sammen med kulturminister Thorhild Widvey.