– Vi er veldig fornøyde med at Fellesforbundet har fått inn i tariffen at det skal gjøres en jobb fremover, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Klassekampen.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

LO vil fortsatt kjempe for pensjonskrav

LO-leder Gerd Kristiansen holder fast på målet om felles pensjonskasse og tariffesting av pensjon. Dermed kan det gå mot en langvarig kamp mot NHO om tjenestepensjon.

– Vi er veldig fornøyde med at Fellesforbundet har fått inn i tariffen at det skal gjøres en jobb fremover, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Klassekampen.

Onsdag kom partene i frontfagsoppgjøret til enighet i sine forhandlinger uten at det ble avtalt tariffesting av pensjon eller felles pensjonskasse. Fellesforbundet og Norsk Industri avtalte imidlertid å utrede «en rekke vanskelige spørsmål» om tjenestepensjon i offentlig sektor. Utredningen skal være klar ved utgangen av 2015.

LO-ledelsen varsler nå at formuleringer om pensjon skal inn i alle tariffavtaler i vårens oppgjør.

Fredag avviste NHO-direktør Kristin Skogen Lund overfor Dagens Næringsliv at NHO noensinne vil godta å ta pensjon inn i tariffavtalene eller å samle tjenestepensjonene i felles pensjonskasser.

LO-lederen tar imidlertid den klare talen med stor ro.

– Jeg er ikke i tvil om at Fellesforbundet går inn i den jobben som skal gjøres med det som også er våre mål om felles kasser og tariffesting. Det ligger som en overordnet målsetting, sier Kristiansen.