Tre personer ble skadet da en lastebil kolliderte med to personbiler og deretter kjørte inn i et bolighus i Follebu i Oppland torsdag morgen. Ulykken førte også til betydelige matrerielle skader på både hus og kjøretøy. Foto: Terje Lisødegård / Lillehammer Byavis / NTB scanpix

Lastebil braste inn i bolighus i Oppland

En lastebil kolliderte med to personbiler og endte ferden en meter inn i et bolighus i Follebu i Oppland torsdag morgen. Huset er ustabilt etter ulykken.

– Føreren av lastebilen satt fastklemt etter ulykken, men er akkurat frigjort. Han er fraktet til sykehuset i Lillehammer, opplyste operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB klokken 7.30.

En time tidligere fikk politiet melding om ulykken på riksvei 255 i Follebu i Oppland. Til sammen tre kjøretøy var involvert i ulykken.

– Det hadde skjedd da jeg kom fram. Bilen sto på nesen inn i huset. En Volvo stasjonsvogn sto på skrå i veien. Hele fronten var borte. På motsatt side i en skråning sto det en Audi. Hele venstre side var oppskrapet, sier et vitne til Gudbrandsdølen Dagningen.

Torsdag formiddag er veien midlertidig åpnet i påvente av lastebilen skal trekkes ut av huset. Ifølge operasjonslederen er huset ustabilt, og kjøretøyet står rundt en meter inn i trebygget.

Sjåføren var ved bevissthet da han ble hentet ut av vogntoget. Sykehuset Innlandet Lillehammer opplyser til NTB at lastebilsjåføren ikke fikk alvorlige skader i ulykken.

Sjåførene av de to personbilene lastebilen kolliderte med ble sendt til legevakten med lettere skader.

Det skal ikke ha vært noen hjemme i boligen da det store kjøretøyet braste inn i veggen som vender ut mot veien.

– Vi har ikke fått opplysninger som gir mistanke om at det har vært alkohol inne i bildet, sier Ous.