Dommer stanset Statens vegvesen-kontrakt

Statens vegvesen utlyste i februar anbudskonkurranse for vedlikehold av broene i Telemark fram til 2016, men forkastet de to billigste anbudene. Isteden fikk saksbehandlerens ekskolleger kontrakten.

BMO Entreprenør var billigst med 22,6 millioner kroner, pluss moms. AF Gruppens datterselskap Consolvo leverte det nest billigste tilbudet. Begge ble forkastet fordi kompetansebevis innen betongrehabilitering ikke var vedlagt anbudene, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed gikk jobben til det tredje billigste selskapet, Ypsilon Contractors, som tilbød å gjøre jobben for 24,8 millioner kroner, pluss moms. Saksbehandleren i Statens vegvesen som tildelte selskapet kontrakten, arbeidet i dette selskapet i åtte år før han på nyåret i fjor ble ansatt i Vegvesenet.

BMO-eier Vidar Pettersen reagerte kraftig på avgjørelsen og hyret inn advokatfirmaet Wiersholm. Mandag denne uka begjærte advokatfirmaet midlertidig forføyning mot Statens vegvesen for brudd på reglene om offentlige anskaffelser samt inhabilitet. Dette har selskapet fått medhold i av Agder tingrett som nå forbyr kontraktsinngåelsen, skriver avisen.

Statens vegvesen mener de ikke har brutt noen regler.

– Det er bare tøv at vi har brutt noen regler, sier seksjonssjef Odd Rønnestad i Statens vegvesen region sør til avisen. Han peker på at saksbehandleren ikke har tildelt kontrakten alene, og at tilbyderne ikke leverte den påkrevde dokumentasjonen.