Prosjektansvarlig Stig Morten Løvås og prosjektleder Anne Sørum i Arbeidstilsynet deltar på Byggedagene. (Foto: Svanhild Blakstad)

Økt satsning på tips og tilsyn

I fjor mottok Arbeidstilsynets varslingstjeneste nærmere 5000 tips, og tendensen er økende.

TIPS PÅ NETT: Det skal være enkelt å tipse Arbeidstilsynet om kritikkverdige forhold. Etter at tjeneten ble lansert har tipsstrømmen vært økende.

Under Byggedagene er Arbeidstilsynet en av 35 utstillere som står på stand for å profilere seg overfor deltagerne på konferansen.

– Vi har en særskilt satsning mot bygge- og anleggsnæringen i 2014-15, og derfor er det viktig for oss å være tilstede på Byggedagene, sier regiondirektør Stig Magnar Løvås i Midt-Norge.

Han er prosjektansvarlig for den nasjonale satsningen rettet mot BA-næringen, som startet opp i 2013 og går helt frem til 2016.

– Vi fikk etablert en nettbasert tipstjeneste høsten 2012, og i fjor kom det inn over 4000 tips. Disse kommer både fra bransjen selv, men også fra privatpersoner som ser kritikkverdige forhold ute på byggeplasser.

Det skal være enkelt å tipse, og det kan også gjøres anonymt dersom man ønsker det.

Løvås forteller at målet er 2000 tilsyn i løpet av 2014, og at man på landsbasis har utført 500 tilsyn hittil i år.

Arbeidstilsynet har en felles satsning med sentrale bransjeorganisasjoner på arbeidsgiver og arbeidstakersiden på dette prosjektet.