Administrerende direktør i Glava Isolasjon, Jon Karlsen, skal sørge for mer automatisering i bedriften for å øke produktiviteten.

Vil kåre Norges smarteste industribedrift

Siemens og Norsk Industri vil sammen kåre Norges mest produktive industribedrift. Glava er én av bedriftene som tar utfordringen.

Gjennom konkurransen «Jakten på nye industrieventyr» ønsker teknologibedriften Siemens og organisasjonen Norsk Industri å løfte produktivitetsnivået i norske industribedrifter. Med i den landsomfattende konkurransen deltar 20 bedrifter, og Askim-firmaet Glava er en av dem.

- Vi ønsker å bidra til dette ved å vise frem hva noen av landets beste bedrifter gjør for å jobbe smartere og mer effektivt ved å ta i bruk ny teknologi, sier divisjonsdirektør i Siemens AS, Anne Marit Panengstuen til Byggeindustrien.

-Glava tenker smart

Sammen med fagsjef Sindre Finnes i Norsk Industri besøkte hun tidligere i dag Glava Isolasjon i Askim.

- Glava har alltid vært opptatt av teknologiutvikling og forbedring. I konkurranse med sterke europeiske konkurrenter har de måttet tenke smartere og mer innovativt i forhold til å ta i bruk ny teknologi. Med elektrisk produksjonsstyring har Glava oppnådd høyere automatisering, noe som gir en mer effektiv produksjon, sier Panengstuen.

-Naturlig å se på avgiftsnivået

Hun fremhever at lønnsveksten har vært betydelig større enn produktivitetsveksten hos norske bedrifter generelt de siste årene.

-Det er også naturlig å se på avgifts- og skattenivået i Norge i dette bildet, sier Panengstuen.

Må automatisere mer

Administrerende direktør i Glava Isolasjon, Jon Karlsen, sier til Byggeindustrien at det er særdeles viktig å automatisere mer av produksjonen.

-Veien er å forbedre og øke automatiseringen i produksjonen vår. Vi har nå prosjekter på gang hvor det skal tas i bruk flere roboter. For å øke produktiviteten vår ytterligere er vi avhengig av nye teknologiforbedringer. Vi er også opptatt av å forbedre hele handelsprosessen ved bruk av EDI (Electronic Data Interchange), sier Karlsen.

Kåringen av Norges smarteste industribedrift finner sted under Industrikonferansen den 7. mai.