– For Spenncon sin del vil profilendringen først og fremst tydeliggjøre at vi er en del av Consoliskonsernet, noe vi har vært lenge, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon.

Profilendring for Spenncon

1. april får Spenncon AS en ny profil. Profilendringen tydeliggjør at Spenncon er en del av Consoliskonsernet, og dermed på lag med en tung aktør.

– For Spenncon sin del vil profilendringen først og fremst tydeliggjøre at vi er en del av Consoliskonsernet, noe vi har vært lenge. Consolis er markedsleder i Europa på prefabrikkerte betongelementer, og Spenncon har stor nytte av å ha et større system i ryggen. Sammen jobber vi for å videreutvikle vår industri og deler erfaringer og kompetanse, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon.

Nærheten til kundene viktigst

Profilendringen kommer som en forlengelse av en reorganisering av hele konsernet for å øke samhandling på tvers innen kompetanseområdene, og for å gi hele konsernet en mer enhetlig profil.

– Vår nærhet til kundene og markedet i Norge er viktigst for oss, og profilendringen endrer ikke på det. Vi anser at vår lokale forankring med seks fabrikker rundt om i Norge er vår største styrke. I løpet av våren vil vi jobbe på en rekke store prosjekter, blant annet Pir Nord på Gardermoen og byggingen av IKEA på Ringsaker, som vi synes er veldig spennende, sier Dahl Hovland.

Store prosjekter

Utbyggingen av Pir Nord på Gardermoen er Spenncons største pågående prosjekt, verdt omkring 100 millioner kroner. I tillegg begynner selskapet sine leveranser til byggingen av IKEA Ringsaker i mai.

– Vi synes det er moro at vi har fått muligheten til å jobbe med byggingen av IKEA Ringsaker som er av stor viktighet for Hamarregionen. IKEAs varehus er viktige for regionen og tiltrekker seg ofte meraktivitet som resulterer i mer bygging i områdene rundt. Hele leveransen produseres på Hamar, bortsett fra hulldekkene som produseres ved vår fabrikk på Hønefoss, sier Jon Høilund, salgs- og prosjektsjef ved Spenncon Hamar.

Kontrakten, verdt omtrent 32 millioner kroner, ble signert i februar og byggeperioden er kort for Spenncon sin del. Oppstart på leveransene er i mai og avsluttes i august. Varehuset vil stå klart i 2014/2015.