Produksjonsdirektør Runar Jakobsen viser frem blåseisolasjonen og plateisolasjonen Hunton skal produsere på Gjøvik.

Hunton tar opp isolasjonskampen

Hunton Fiber AS skal bli mer konkurransedyktig når produksjonen av trefiberisolasjon flyttes fra Polen til Gjøvik.

Huntons trefiberbaserte blåseisolasjon og plateisolasjon produseres i dag hos en ekstern produsent i Polen, men høye transportkostnader sammenlignet med produktverdi gjør at industriselskapet ikke klarer å levere trefiberisolasjonsproduktene til konkurransedyktige priser i det norske markedet. Hunton har derfor besluttet at produksjonen av trefiberisolasjon skal legges til eksisterende produksjonsanlegg i Gjøvik.

– Ved å fjerne den høye transportkostnaden og sy isolasjonsproduksjonen inn i det industrielle vi har på Gjøvik med gode energiløsninger, høy effektivitet og dyktige folk, ser vi at vi vil bli vesentlig mer konkurransedyktige på isolasjonsprodukter, sier produksjonsdirektør Runar Jakobsen til Byggeindustrien.

Miljøvennlig produksjon

Når Huntons trefiberisolasjon blir ytterligere konkurransedyktige på pris håper og tror selskapet at kundene også vil oppdage andre fordeler ved å velge isolasjon laget av norsk granflis.

– Vi tror det betyr noe for kundene at produksjonen av trefiberisolasjon har et betydelig mindre C02-fotavtrykk enn konkurrerende isolasjonsprodukter, sier Jakobsen.

Konkurransedyktige egenskaper

Han kommer videre inn på at trefiberisolasjonen har meget gode egenskaper når det kommer til både varmelagringskapasitet og magasinering av fuktighet.

– I tillegg er vi i ferd med å få dokumentasjon fra SINTEF Byggforsk som viser at trefiberisolasjon er meget konkurransedyktig når det kommer til både brannmotstand, U-verdi og lyd, opplyser Jakobsen.

Blåseisolasjon først ut

Hunton har engasjert Norconsult på Gjøvik til å planlegge å prosjektere det nye fabrikkbygget som skal integreres i eksisterende produksjonsarealer.

Hunton planlegger å bygge ut isolasjonsproduksjonen på Gjøvik i to faser. I første fase skal selskapet investere 30-40 millioner kroner i bygg og utstyr til produksjon av blåseisolasjon. Hunton forventer at dette skal være oppe å gå i løpet av 2015.

Plater i fase to

Hvis produksjon og salg av blåseisolasjon går slik selskapet planlegger, ønsker Hunton å iverksette fase to hvor ytterligere 40-60 millioner kroner skal investeres i en produksjonslinje for trefiberisolasjon i plateform.

– I første omgang skal vi komme oss godt inn i markedet for blåseisolasjon. Dette er et marked som så vidt vi vet utgjør minst 300 millioner kroner, opplyser Jakobsen.

Les mer i neste utgave av Byggeindustrien.