Det nye styret i NPMF består av Bjørn Petersen (Hey’di) (f.v.), Sigurd Borgersen (Mørtelverket Forsand), styreleder Jonas Jalmerbrandt (Saint-Gobain Byggevarer) og Erik Daleng (Sika Norge). Sekretariatet for NPMF ligger hos Byggutengrenser. (Foto: byggutengrenser)

- Kortslutninger rundt forvaltning, drift og vedlikehold

Norsk Puss og Mørtelforening mener det har dannet seg en feilaktig oppfatning i byggenæringen om at alle produkter har et lov- eller forskriftskrav til FDV-dokumentasjon i henhold til Plan og Bygningslovens $21-10.

– Denne feilen skaper unødvendig byråkrati og dermed indirekte høyere byggekostnader samtidig som kjøper drukner i irrelevant informasjon, hevder Norsk Puss og Mørtelforening.

De mener at lovkravet til FDV ikke inneholder særlige krav til en «Produkt-FDV» og foreningen mener man kan se bort fra slik dokumentasjon på produkter som ikke:

-er i overflate

-er av teknisk art

-har spesielle vedlikeholdsbehov utover det som antas å være det normale

- For å skape en bedre forståelse blant aktørene i byggenæringen rundt det som er fakta knyttet til FDV-kravene, vil Norsk Puss- og Mørtelforening (NPMF) i vår jobbe fram en kort veiledning for både leverandører og kjøpere, heter det i uttalelsen fra foreningen.

Dette var et av punktene som ble aktivt diskutert på Generalforsamlingen i foreningen 26.mars.