Utredning av politihus for tredje gang kan koste stillinger

Hordaland politidistrikt må bruke 5,4 millioner kroner til å utrede nytt politihus for tredje gang. Det kan bety kutt i antall nye stillinger.

– Det føles veldig feil å bruke så mye på noe som har vært utredet to ganger allerede. Du får ganske mye polititjenester for 5,4 millioner kroner. Pengene kunne for eksempel ha gått til å ha flere politifolk i gatene, sier leder i Politiets Fellesforbund i Hordaland, Kjetil Rekdal til Bergens Tidende.

Politimester Geir Gudmundsen sier at pengene kunne vært brukt på å ansette flere politifolk, eller å bytte ut flere kjøretøy. Han liker dårlig at det er politidistriktet som må betale for utredningen.

– For oss hadde det vært en stor fordel å få alle kostnader knyttet til nytt politihus dekket utenom det ordinære driftsbudsjettet. 5,4 millioner kroner er mye penger for oss, men vi har ikke noe annet valg, sier Gudmundsen.

Planleggingen av det nye politihuset i Bergen startet for ni år siden. Siden den gang har flere steder blitt vurdert. Det er Finansdepartementet som stiller krav til hvordan slike statlige investeringer skal utredes i forkant. (©NTB)