Illustrasjonsfoto.

- Seriøse bedrifter har lukket øynene for svart arbeid i egne rekker

Carl Aage Motzfeldt i familiebedriften H.B. Motzfeldt & Sønn AS innrømmer at svart arbeid trolig har forekommet blant ansatte hos dem også. Men nå er det slutt.

Fakta

H.B. Motzfeldt & Sønn AS ble startet i 1918, og er en av landets eldste i bransjen. Bedriften har 13 ansatte, inkluderte én lærling. Det er Carl Aage Motzfeldt og tvillingbroren Hans Peter som driver firmaet sammen. Fjerde generasjon, Carl Aages sønn Fredrik, er i gang som administrativ leder.

Det er Drammens Tidende som skriver om den tradisjonsrike malermesteren H.B. Motzfeldt & Sønn som nå tar et oppgjør med svartmalerne i bransjen.

Carl Aage Motzfeldt mener svart arbeid ikke bare er et problem som følger med utenlandske håndverkere og useriøse aktører. Han tror også at mange seriøse håndverksbedrifter har lukket øynene for svart arbeid blant de ansatte.

– Vi må være ærlige, og si at det har nok forekommet her også, innrømmer Motzfeldt overfor Drammens Tidende.

Men nå skal drammensbedriften slå hardt ned på svart arbeid blant egne ansatte.

Medarbeidere i H.B. Motzfeldt & Sønn AS som blir tatt for å jobbe svart får én advarsel. Blir de tatt en andre gang, blir de sagt opp.

– Hvis vi skal bli tatt seriøst i våre krav om ROT-fradrag og kvalifikasjonskrav, må vi være veldig seriøse selv, sier Motzfeldt.

De ansatte hos Motzfeldt har ifølge Drammens Tidende ingen problem med de nye reglene.

– Hvis jeg jobber svart, ville jeg jo stjele fra arbeidsgiveren min. Det er på tide at det blir tatt tak i dette, sier Anders Skretteberg til avisen.