Det var mange som løp for Kreftforeningen i en egen pulje for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen - her representert ved flere ansatte i BackeGruppen. BackeGruppen har hatt et samarbeid med Kreftforeningen siden 2012.  (Foto: Privat)

Rekordmange fra bygg og anlegg løper for Kreftforeningen

Aldri før har så mange fra bygg- anlegg- og eiendomsbransjen meldt seg på til YT Holmenkollstafetten. Fortsatt er det plass til flere.

For andre året på rad løper bygg- anlegg- og eiendomsbransjen i egen pulje i YT Holmenkollstafetten. Deltagerne her løper til inntekt for Kreftforeningen, og mens 70 lag stilte til start i fjor er det allerede over 90 påmeldte lag så langt i år.

- Det er stor interesse for å støtte Kreftforeningen og samtidig måle fart og krefter med bransjekollegaer. Det er gøy, sier Trine Nicolaysen Dahl, næringslivsansvarlig i Kreftforeningen i en pressemelding.

Plass til flere

Ideen om å opprette egen pulje for bygg- anlegg- og eiendomsbransjen, oppstod da BackeGruppen og Kreftforeningen inngikk et samarbeid i starten av 2012.

– Vi ønsker å motivere til at ansatte kommer seg ut og mosjonerer og at flest mulig stiller opp på en etappe som de mestrer. Dette skal være et lavterskeltilbud som motivasjon for mer trening. Den korteste etappen er på 390 meter, så konkurransen burde passe for absolutt alle, mener Erik Gjelsvik, konsernsjef i BackeGruppen.

Trine Nicolaysen Dahl i Kreftforeningen påpeker at fysisk aktivitet reduserer risikoen for kreft.

– Vi håper dette tilbudet vil være med på bidra til at mange blir motiverte til å være mer fysisk aktive. Det er ikke så mye som skal til, men man må være bevist på hvordan man lever i hverdagen og ta noen grep for å bedre helsen sin, sier Nicolaysen Dahl.

BackeGruppen satser på å stille med minimum ett lag per selskap og har 14 lag på startstreken.

- Vi håper at flere i bransjen blir med i puljen, sier Gjelsvik som også i år stiller til start.

Regner med rekord

Det er imidlertid ikke bare ansatte bygg- anlegg- og eiendomsbransjen hvor rekordmange deltar i YT Holmenkollstafetten. Per Sletholt, leder for Tjalve IK, sier interessen for stafetten er stor, og tror på ny deltagerrekord.

– Jeg regner med at det totalt blir rundt 3.000 lag og 45.000 løpere som stiller på startstreken i Oslo 10. mai, sier Sletholt.

Av de 70 lagene som deltok fra byggenæringen i fjor, var det Norwegian Propertys stafettlag som stakk av med den prestisjefulle seieren og bransjetittelen.

Lagene mottar en mail med oppfordring om å gi en gave til Kreftforeningen på kr 3000. Deltagerne får da et armbind fra Kreftforeningen som de løper med for å markere sin støtte til saken. Alle lagene får også diplom fra både Kreftforeningen og stafetten.