Foto: Trond Isaksen/Statnett

Klar for inngå flere kontrakter i Statnetts milliardprosjekt

Statnett har fått de siste nødvendige brikkene på plass for å inngå kontrakter på ledning og stasjon på Ofotoen-Balsfjord-prosjektet. Totalkostnaden for hele utbyggingsprosjektet er beregnet til mellom 3,2 og 3,7 milliarder kroner.

- Vi kan foreløpig ikke si hvem som har levert tilbud av de pre-kvalifiserte leverandørene eller hvem som vil få tilbud om oppdrag, sier kommunikasjonssjef Berit Erdal i Statnett til Byggeindustrien.

Olje- og energidepartementet ga i august 2013 endelig konsesjon på ny 420 kV ledning fra Ofoten til Balsfjord. Siden da har planlegging av oppstart pågått, og forespørsler på forberedende arbeider og større entrepriser har vært sendt ut til pre-kvalifiserte tilbydere.

Torsdag falt de siste brikkene på plass for Statnett. Da vedtok styret i Statnett SF oppstart på bygging. Med det har man fått nødvendige fullmakter, og prosjektet kan inngå kontrakter med entreprenører og leverandører både på ledning og stasjon.

Oppstart vil skje i april/mai, og arbeidet med hele ledningen er planlagt å ta 3 - 4 år.

Arbeidet medfører ifølge Statnett ombygging av fire stasjoner(Ofoten, Kvandal, Bardufoss og Balsfjord) samt bygging av 150 km ny 420 kV ledning. I tillegg skal 100 km 132 kV ledning rives.

Anleggsplaner, som bl.a hensyntar reinbeitedistriktenes aktiviteter i området, er godkjent både for stasjoner og ledningsbygging. Forberedende arbeid, som skogrydding, er allerede startet.