Kraftig resultatforbedring for BackeGruppen

2013 ble et år med kraftig resultatforbedring og omsetningsrekord for entreprenør- og eiendomsutviklingskonsernet BackeGruppen.

- Vi har klart å snu en negativ trend, og ser nå fremover mot noe som ser ut til å bli et bra 2014, sier konsernsjef i BackeGruppen Eirik Gjelsvik.

- Resultatet før skatt var på 91 millioner kroner, mot et underskudd på 81,6 millioner kroner i 2012. Vi har klart å snu en negativ trend, og ser nå fremover mot noe som ser ut til å bli et bra 2014, sier konsernsjef i BackeGruppen Eirik Gjelsvik.

Det er særlig entreprenørvirksomheten som har hatt en kraftig resultatforbedring i 2013, fra et underskudd i 2012 på kr. 159,6 millioner til et resultat på kr. 43,3 millioner i 2013. Eiendomsutviklingsvirksomheten og maskinutleie opplevde nok et år med god lønnsomhet. O msetningsøkningen var på 16 prosent fra 2.916 millioner til 3.381 millioner kroner.

Ordrereserven for BackeGruppen er på 2,7 mrd. kroner, noe som tilsier at omsetningsvolumet for 2014 forventes å ligge på samme nivå som for 2013. Gjelsvik forventer ikke at usikkerheten i boligmarkedet skal påvirke BackeGruppen sin drift nevneverdig.

- Etterspørselen etter boliger har falt, men etterspørselen etter næringsbygg og da spesielt offentlige bygg er høy. Vi satser hardt på å være en ledende aktør innen OPS – et segment som gjør at vi kan bruke hele spekteret av kompetanse i BackeGruppen – fra prosjektutvikling, til bygging, forvaltning og drift, avslutter Gjelsvik.