FOR ALLE: Birgit Skarstein (t.v), kjent fra NRK-programmet «Ingen grenser» og OL-deltaker i Paralympics, var en av foredragsholderne på Entra-konferansen 2014. Hennes innlegg «Tilgjengelighet for alle» poengterte at det ikke bare er folk med nedsatt funksjonsevne som har behov for universell utforming, noe Entra-direktør for prosjektutvikling og teknisk Kristin Haug Lund sier seg enig i. – Vi ønsker å ta ansvar og har fokus på dette når vi utvikler nye bygg. Byggene skal tilrettelegges for alle som skal bruke dem, sier hun. (Foto: Svanhild Blakstad)

Fullt hus på Entra-konferansen

Årets Entrakonferanse samlet nærmere 400 deltakere torsdag på Radisson Blu Plaza i Oslo.

Det var stor interesse for Fremtidens kontorbygg på Entra-konferansen 27. mars. (Foto: Svanhild Blakstad)

Entrakonferansen er en årlig møteplass for Entras kunder, samarbeidspartnere og andre interesserte i bygg, eiendom og byutvikling.  Torsdag gikk konferansen av stabelen for fjerde gang for en fullsatt Sonja Henie-sal på Plaza.

– Vi er glade for at så mange ønsket å delta på årets konferanse, og håper alle fikk noen nye tanker om fremtidens kontorbygg. Entra bidrar gjerne med sin kunnskap på dette området, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njå Bjørkmann.

Fremtidens kontorbygg

Årets konferanse satte søkelys på fremtidsrettede kontorbygg og ga innsikt i noen av de mest sentrale trekkene ved fremtidens byutvikling og utforming av arbeidsplasser.

Første del tok for seg muligheter, fordeler og utfordringer med aktivitetsbaserte kontorløsninger. Her deltok Helene Lidström fra Microsoft Sverige, Maria Forssell fra Volvo Cars og Pia Strider fra Försäkringskassan.

Marianne Dock tok for seg byplanlegging i Malmø, Marianne Levinsen snakket om byutvikling i fremtidens perspektiv, og Asplan Viak-sjef Øyvind Mork holdt et innlegg om hvordan det er å flytte inn i et av verdens mest miljøriktige bygg – Powerhouse Kjørbo i Sandvika.

Tilgjengelighet for alle

Birgit Skarstein fra «Ingen grenser» på NRK holdt et svært engasjerende innlegg om viktigheten av tilgjengelighet for alle, noe hun demonstrerte med eksempler og historier fra sin egen hverdag.

Hun ble lam etter en operasjon og måtte som følge av det blant annet bytte bolig. Hun mener at mange feilaktig tenker at universell utforming kun er for funksjonshemmede:

- Det er ikke bare vi med nedsatt funksjonsevne som har behov for universell utforming, det kommer hele samfunnet tilgode, mener hun.

Byggeindustrien vil skrive mer om dette i BI nr 6, som har utgivelse 10 april.