30 mister jobben etter entreprenørkonkurs

Bergensfirmaet Buck og Jønsson AS, som 14. februar skiftet navn til Hordaland Entreprenør AS, er slått konkurs.

Ved årsskiftet begjærte selskapet offentlige gjeldsforhandlinger, som ble innvilget, men konkursen var ikke til å unngå.

– Konkursen ble åpnet mandag morgen klokken åtte. Klokken ti samlet jeg alle de 30 ansatte, og de ble sagt opp med umiddelbar virkning, sier advokat Gunnar A. Haahjem i advokatfirmaet ­Rasmussen & Broch til bt.no.

Oversikten i Brønnøysundregistrene viser at de i 2012 hadde en omsetning på over 128 millioner kroner, med et resultat før skatt på - 2,7 millioner kroner. I 2011 hadde de en omsetning på 106 millioner, med et minusresultat på 13, 5 millioner kroner.

Bostyreren sier at selskapet ved konkurs­åpningen holdt på med flere oppdrag, blant annet nærmet de seg fullføring var grunn­arbeider på et byggeprosjekt for LAB i Møllendalsveien og tilsvarende arbeid på Melkeplassen for Leigland Bygg.

- Ingen av kundene har klaget på kvaliteten på arbeidet. Det har heller ikke vært mangel på oppdrag. Problemene skyldes nok mer at selskapet har hatt for mange store oppdrag i forhold til det organisasjonen var rigget for, sier advokat Haahjem til avisen.

Kreditorene har meldt inn krav i boet på til sammen 36 millioner kroner.