KLP vurderer å kutte investeringer i fossilt brensel

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) vurderer om de skal trekke alle sine investerte 7,5 milliarder kroner ut av kull-, olje- og gasselskaper.

KLP, som leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og fylkeskommuner, er nå i gang med å utrede dette, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg til investeringene på 7,5 milliarder kroner i fossile energikilder, sitter KLP med en investering på 19 milliarder kroner i fornybar energi i Norge og norske selskaper gjennom aksjer og obligasjoner. I tillegg kommer investeringer i fornybarselskaper i utlandet.

– Vi er enige om at vi skal støtte opp under FNs målsetting om at den globale oppvarmingen ikke skal overstige 2 grader. Spørsmålet er hvordan vi best bidrar til det, sier Jeanett Bergan, som leder ansvarlige investeringer i KLP.

Hun ser også kompliserende faktorer som KLP må vurdere dersom KLP skal trekke seg ut av kull-, olje- og gasselskaper. Noen av de største oljeselskapene er nemlig også blant dem som investerer mest i fornybar energi.

– Det er også et spørsmål om vi bidrar til klimaet ved å selge oss ut av kull-aksjer som andre plukker opp. Slike forhold må vi ta stilling til, sier Bergan.