Ismo Haaparanta, adm. direktør Sydvaranger Gruve AS og Jeff Court, adm. direktør Orica Norway AS

Orica med gruvekontrakt

Sydvaranger (Northern Iron Ltd) og Orica Norway AS har undertegnet en samarbeidsavtale der Orica skal levere ”Rock on Ground” i Sydvaranger.

Sydvaranger Gruve AS, som er et datterselskap til det børsnoterte australske gruveselskapet, Northern Iron Limited og Orica Norway AS har undertegnet en 6-årig avtale for levering av ”Rock on Ground” for Sydvarangers gruvedrift.

Denne omfattende avtalen innebærer at Orica skal levere produkter og tjenester for uttak av nærmere 140 millioner tonn utsprengt malm og gråberg i løpet av en 6-årsperiode for dagbruddet. Dette vil omfatte planlegging, boring, ladning og sprengning.

I en kommentar til tildelingen av kontrakten sier administrerende direktør Antony Beckmand i NFE dette; - Vi er svært glade for å bli partner med Orica for å håndtere vår bore- og sprengningsvirksomhet på gruveområdet i Sydvaranger. Med Oricas globale ekspertise, tekniske støtte, forskning og utvikling samt spesialkunnskap, forventer vi at partnerskapet mellom Orica og Sydvaranger vil gi både sikker og effektiv drift. ”Rock on Ground”-kontrakten gjør prosessene våre mer integrerte og pålitelige, noe som er et viktig steg mot å oppnå ytterligere produktivitetsforbedringer samtidig som produksjonskostnadene minimeres.

Administrerende direktør for Orica Norway AS, Jeff Court sier; - Orica er også svært fornøyd med å ha inngått dette partnerskapet med Sydvaranger. Denne avtalen passer godt til Oricas strategi om å tilby differensierte løsninger som gir merverdi for kunder innenfor viktige markedssegmenter. Gjennom denne avtalen vil Orica legge vekt på å levere sine globale bransjeledende løsninger for å gjøre Northern Irons virksomhet i Sydvaranger enda mer konkurransedyktig.