Se Block Berge Bygg levere sine største hulldekker noensinne (Video)

Aldri før har Block Berge Bygg produsert så store hulldekker for eksternt salg om montasje. Disse dager monteres de monstrøse hulldekkene på et nytt næringsbygg på Forus i Rogaland.

22,56 meter lange og 16,26 tonn tunge hulldekker i betong monteres på nybygget til grossist D. Danielsen i Forus næringspark i Rogaland. Kontraktsummen på hele prosjektet er på 137 millioner før moms, og spaden gikk i jorden 1. august 2013.

Totalentreprenør på prosjektet, Block Berge Bygg, har produsert hulldekkene, og prosjektleder for montasje på råbygget, Helge Alvestad, forteller at de er de største den Klepp-baserte entreprenøren har produsert for eksternt salg.

Onsdag morgen 25. mars startet montasjen av hulldekkene.

– Det lar seg kun gjøre å montere maksimum syv, åtte hulldekker om dagen, forteller Alvestad.

Skytteltrafikk

Størrelsen setter sine begrensninger, da de må transporteres én av gangen, på en lang trailer med følgebil, og kun mellom klokken ni om morgenen og tre om ettermiddagen for å unngå rushtrafikken.

– Bortsett fra det, skaper ikke størrelsen noen særlige problemer. Vi har gode lifter, og det gjelder bare å a sterke nok heisekraner. Samtidig er det jo store krefter i sving, så det er risikofullt hvis man ikke vet hva an driver med. Men det krever bare mer plass og mer planlegging, sier Alvestad til Byggeindustrien.

Spektakulære spenn

De store hulldekkene er nødvendige på prosjektet for å få til et tilstrekkelig stort spenn i et planlagt fryselager. Ved å velge hulldekker i stedet for stål, slipper man også å brannisolere. Block Berge Bygg har filmet veien hulldekkene tar fra produksjonslokalene til det kommende fryselageret på Forus.

– Vi synes jo dette er temmelig spektakulært, forteller Alvestad entusiastisk.

– Jeg vet i alle fall ikke om noen større hulldekker enn dette i Norge.