Lille Nesttunvann Panorama 1

Foto: Foto: Truls LøtvedtFoto: Foto: Truls Løtvedt

På Nesttun i Bergen har OG Arkitekter AS tegnet og Backe Bergen AS ført opp et bygg med ni leiligheter av høy standard.

Fakta

Sted: Nesttun, Bergen

Prosjekttype: Nybygg, bolig

Kontraktssum eks mva:
22 millioner kroner

Bruttoareal: 1.313 kvm

Tiltakshaver: Sundtsv. 3

Totalentreprenør: Backe Bergen

Arkitekt: OG Arkitekter

Rådgivere: RIB: Konstruksjons-
teknikk l RIV: Arna og Åsane Rør-
leggerforretning / VVT l RIE: Knut Knutsen

Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: Skanska Survey l Grunnarbeider: Dale Entreprenør l Stål: Fana Stål l Trappeelementer: Voss Cementvarefabrikk l Metallarbeid: BBV ProffTrapp l Fasadepuss og flis: Murmester Terje Dyngeland l Taktekking: Fløysand Tak l Glassfasade og alu.dører: John Holvik l Tømrer og blikkenslager: Byggmester Markhus l Maler: RsV Gruppen l Rør: Arna og Åsane Rørleggerforretning l Ventilasjon: VVT l Elektro: Knut Knutsen l Baderomsinnredning: Studio Sigdal Bergen, Modena Minde og Norflis Vest l Kjøkken og garderobe: Studio Sigdal Bergen l Branntetting: Bergen Skadeservice l Lås og beslag: Hole Lås l Heiser: Ing Knutsen l Anleggsgartner: Grav og Mur l Porter: Windsor Door l Byggevarer: Neumann Bygg og Byggmakker l Maskinutleie: Ramirent og UCO l Selvbærende takplater: Tata Steel Norway

Prosjektleder Helge Kolbjørnsen hos total-entreprenør Backe Bergen er fornøyd med byggearbeidene i leilighetsprosjektet.

– Ifølge byggherren har byggeprosessen har vært en solskinnshistorie, sier han til Byggeindustrien.

Lærerikt
Totalt har cirka 40 personer vært med på byggingen av Lille Nesttunvann Panorama 1. Arbeidene er utført uten fraværsskader.

– Prosjektet har vært lærerikt for alle de involverte, sier anleggsleder Claus Eugen Thorsen, som selv var tømrerformann da prosjektet startet og anleggsleder da det ble fullført.

Gjennomført høy kvalitet
Sivilarkitekt Ulf Røstøen i OG Arkitekter forteller at det var viktig å skape et leilighets-
bygg med gjennomført høy kvalitet og bevare den fine utsikten over Lille Nesttun-
vann.

– Ifølge reguleringsplanen skulle det være saltak på bygg i dette området. Ut fra kravet til byggehøyde ville det gi for dårlig utnyttelse av tomten, så vi fikk omregulert til flatt tak. Ut over det har vi ikke hatt noen spesielle utfordringer, sier Røstøen.

Leilighetene har et samlet areal på 970 kvadratmeter. Totalt areal i bygget er 1.313 kvadratmeter, medregnet parkeringskjeller.

Meget høy standard
De ni leilighetene er fra 57 til 120,3 kvadratmeter og har meget høy standard og påkostede løsninger. Leilighetene har parkett av høy kvalitet. Alle har bad med italienske fliser. Det er nedsenket himling i gang og på bad. Noen av stuene har spotbelysning i himling. Solforholdene er gode. Alle leilighetene har egne bal-
konger eller terrasser med dørk av skifer. Bygget har universell utforming etter Tek07, men Tek10 er tilstrebet i så stor grad som mulig. Alle leilighetene har egen biloppstillingsplass og bod i parkeringskjeller.

Puss, Kebony og forblending
Lille Nesttunvann Panorama 1 ligger rett ved Nesttun sentrum og ca 100 meter fra holdeplass på Bybanen.

– Tomten er på 774 kvadratmeter og har fjellgrunn med masse-balanse, sier prosjektleder Kolbjørnsen.

Bygget er rektangulært og har bærende konstruksjon i plasstøpt betong. Taket er flatt, isolert og tekket med takbelegg. Fasadene er kledd med plater av hvit sto-puss, spaltepanel av Kebony og natursteinsforblending. I parkerings-etasjen er det to tekniske rom. For å dempe trinnlyd er det flåter i gulvet i trappehuset. På baksiden av bygget er det sykkelparkering.

Stillegående ventilasjon
I leilighetene er det panelovner i stue og elektriske varmekabler på bad. Bygget har også en luft til luft varmepumpe. Leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning via roterende varmevekslere. Det er et aggregat i hver leilighet. Både luftinntak og utkast er på taket. Det er Arna og Åsane Rørleggerforretning VVT som har levert ventilasjon til prosjektet. Kenneth Helland i Arna og Åsane Rørleggerforretning VVT forteller at prosjektet har gitt bedriften anledning til å prosjektere en systemløsning av høy kvalitet.

– Valgt aggregat er Flexit UNI 3. Resultatet er blitt et svært stillegående ventilasjonssystem som sørger for luftskifte i leiligheten hver time. Temperaturvirkningsgrad er på 83 prosent, sier Helland.

22 millioner kroner
Tiltakshaver er Sundtsvei 3 AS, som eies av Ole Jan Strønen. Backe Bergens kontraktssum er 22 millioner kroner eks mva. Byggearbeidene har skjedd i totalentreprise. Byggestart var i februar 2013. Bygget ble fullført i januar i år.


Flere prosjekter