Nicky Bonne

COWI med nytt baneoppkjøp

Gjennom oppkjøp av det danske selskapet Apsilon øker COWI sin kompetanse på modernisering av jernbane, spesielt innen ERTMS - et system som får signaler over hele Europa til å snakke sammen.

Etter et eksepsjonelt godt 2013 styrker COWI virksomheten ytterligere med oppkjøp av jernbanekonsulenten Apsilon.

- Oppkjøpet er et viktig ledd i vår strategi for vekst innen jernbanerådgiving, et forretningsområde som har vokst kraftig de siste årene, sier Jens Christoffersen, direktør i COWI Danmark.

- COWI forventer økt etterspørsel på området i Skandinavia og Europa, og nå står vi enda bedre rustet, spesielt med tanke på Apsilons kompetanse innenfor det felles europeiske jernbanekontroll- og kommunikasjonssystemet ERTMS som har avgjørende betydning for fremtidens togdrift i Europa, fortsetter Christoffersen.

COWI Danmarks divisjonsdirektør for bane, veg og flyplasser, Michael Bindseil, tilføyer:

- Signalanlegg er krumtappen i den daglige jernbanedriften og ​​må byttes ut for å opprettholde en effektiv togdrift i de kommende årene. Tilpasningen vil skje i det meste av Europa og Apsilon er et selskap med spisskompetanse på området. Det er ingen tvil om at vi sammen med våre nye kolleger fra Apsilon vil skape sterk synergier og styrke vår virksomhet innen bane, både i det skandinaviske og europeiske markedet.

Andreas Petersen, administrerende direktør og majoritetseier i Apsilon A / S, sier:

- Apsilon har fokusert på å bygge kjernekompetanse innen ERTMS og opplever økende etterspørsel etter denne kunnskapen både i Danmark og utlandet - senest i Norge. Dette har skapt et behov for å finne en partner som har kompetanse, volum og en internasjonal plattform. I mine øyne er COWI den perfekte partner og ser frem til synergiene som vil vokse frem.

Alle medarbeidere overføres til COWIs kontorer i Lyngby og Vejle. COWI overtar samtlige aksjer i Apsilon. Sammenslåingen skjer den første april 2014. Apsilons prosjekter videreføres med det samme nøkkelpersonellet.