Foto: Stine Ruud/Statens vegvesen

Samordner planleggingen for E6 Ranheim - Værnes

Mange etater planlegger transportløsninger og arealutvikling samtidig på strekningen mellom Trondheim og Stjørdal. - Å snakke sammen er derfor svært nyttig for å sikre gode og fremtidsrettede løsninger, heter det i en melding fra Statens vegvesen.

Prosjekt E6 Ranheim - Værnes har hatt myndighetsmøter i Nord- og Sør Trøndelag om konseptutvikling for vegprosjektet. Informasjon, dialog og vurdering av løsningsalternativer sto i fokus da et komplett lag av kommunale og regionale myndigheter, jernbaneverket og Avinor var samlet til møter forrige uke.

Konseptrapport for løsningsalternativer i konsekvensutredningen er under utarbeidelse, og skal offentliggjøres i utgangen av april. Anbefalinger til konseptutviklingen som kom fram under møtene blir tatt med videre inn i planarbeidet.

Kryssområder, plassering av tunneler, strategier for anleggsgjennomføring og løsningsalternativer for håndtering av dyrkamark, støy og formgiving var tema for myndighetsmøtene. En nær kontakt mellom prosjektets fagmedarbeidere og myndigheter er i dette prosjektet et viktig suksesskriterium. Det er mange etater som planlegger transportløsninger og arealutvikling samtidig på strekningen mellom Ranheim og Værnes. Å snakke sammen er derfor svært nyttig for å sikre gode og fremtidsrettede løsninger.

Formgiving av sideterrenget til E6 som støyskjerming, sikring av fjellskjæringer og rensedammer er en av utfordringene det skal arbeides aktivt med videre med sammen med myndighetene. Dagens E6 ligger svært beskjedent plassert i landskapsrommet. Det er god utsikt til fjorden fra store deler av strekningen og det er en god kontakt mellom vegen og de tilliggende landbruksarealene. For å sikre at dagens kvaliteter knyttet til reiseopplevelse opprettholdes, skal det arbeides tverrfaglig med overordnede landskaps- og landbruksstrategier for strekningen.

Les mer om prosjektet her