Carl Espen Thorbjørnsen ble møtt med blomster og kake på jobb etter å ha landet MGP-seieren. Foto: Privat

Glassklar stemme ga MGP-seier

Lørdag 16. mars sang Carl Espen Thorbjørnsen seg til førsteplass i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Nå er han tilbake på kontoret hos Hole glass.

Hordaland-bedriften Hole glass produserer ikke bare klart glass, men også klare stemmer, kan det virke som. Salgskonsulent Carl Espen Thorbjørnsen gikk lørdag 16. mars til topps i den norske MGP-finalen i Oslo Spektrum med sangen «Silent Storm».

Det har stormet litt rundt 31-åringen siden seieren, men allerede mandagen etter Spektrum-suksessen var han tilbake på kontoret.

– Det har blåst litt over nå, men det var en god del som skjedde rett etter konkurransen, sier Thorbjørnsen til Byggeindustrien.

Klar favoritt

Carl Espen Thorbjørnsen (til venstre) og daglig leder i Hole glass Endre Hole. Foto: Privat

Selv om han tidlig fikk favorittstempelet i konkurransen, forteller Thorbjørnsen at seieren var en hyggelig overraskelse. Nå når Norges-seieren er et faktum, forteller han at det meste føles likt som før Melodi Grand Prix.

– Det er jo veldig mye nytt, men det er samtidig det samme som før her på jobb. Folk synes det er stas, og mange er nysgjerrige, sier han.

Tirsdag etter finalen ble Torbjørnsen tatt imot med kake og applaus på jobben.

Daglig leder i Hole glass, Endre Hole, forteller overfor Byggeindustrien at han synes det er kjekt med en sangstjerne på jobben.

– Det er veldig morsomt. Jeg tror ikke han synger så mye her på jobben, men det blir kanskje noe nynning når han jobber overtid.

Glass-band

Selv om han hører på en del musikk, forteller salgskonsulenten at mellom alle telefonene blir det få muligheter til å synge mye på jobb. Men han har også delt sangtalentet med kollegene noen ganger.

– Vi hadde et Hole glass-band som blant annet spilte på et julebord for noen år siden. Jeg har sunget og spilt gitar siden 15-16-årsalderen, men har ikke gjort særlig mye ut av det før nå, forteller Thorbjørnsen.

31-åringen forteller at han trives godt i jobben hos Hole glass, og har ingen planer om å si opp jobben. Nå legger han syngingen til fritiden, men må gå ut i permisjon når den internasjonale konkurransen går av stabelen i København i mai.

– Jeg har en veldig god dialog med jobben. Hvis det skulle gå hele veien i København, blir det kanskje en lengre permisjon, men jeg har ingen planer om å si opp jobben hos Hole glass, slår han fast.