48 prosent flere byggetillatelser i februar

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk opp med 48 prosent fra januar til februar i år.

Det skriver Statistisk sentralbyrå på sine nettsider mandag.

Svake januartall kan dog utgjøre en stor del av forklaringen på den kraftige veksten. Det sesongjusterte tallet for igangsettingstillatelser var høyere i februar i fjor.

Tallene varierer en god del fra måned til måned, men den langsiktige trenden viser nå en flat utvikling i antall igangsettingstillatelser til nye boliger siden juli 2013, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

De sesongjusterte tallene viser at antall kvadratmeter bruksareal for andre bygg enn boliger som det ble gitt igangsettingstillatelser til, økte med 60 prosent fra januar til februar.

Også her ser vi en tydelig økning fra et lavt nivå i januar. Den langsiktige trenden viser derimot nedgang siden august i fjor, heter det i artikkelen på ssb.no.

I løpet av de siste 12 månedene er det gitt igangsettelsestillatelse til 28.200 nye boliger. Det er en nedgang på 10,9 prosent fra forrige tolvmånedersperiode.

Det ble gitt tillatelse til bygging av 5,3 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i løpet av siste tolvmånedersperiode. Det er 1,6 prosent mer enn perioden før.