I april kjører Noregeodesi fullskala demonstrasjon av Trimbles nye UAV drone til oppmåling. Foto: Trimble.

Norgeodesi med drone-demo

Norgeodesi AS kjører i april en full-skala demonstrasjon av Trimble sin nyeste UAV drone til oppmåling.

I tillegg blir det førstegangsvisning av en helt ny målemetode for bruk av samme teknologi på bakken.

Dette vil skje under Norgeodesis «Trimble Express 2014», som i år går av stabelen i Sandnes, Trondheim, Oslo og Bergen.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang med Trimble Express 2014 hvor vi skal kjøre full-skala demonstrasjon av den nye meget raske og brukervennlige Trimble UX5 UAV dronen. Vi skal også vise frem fotogrammetri roveren Trimble V10 som også kan brukes sammen med den splitter nye GPS-GNSS toppmodellen Trimble R10. Trimble R10 kompenserer for helninger på stangen og er den eneste i sitt slag, opplyser adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi.

Starter 8. april

Trimble Express 2014 kjører i gang i Sandnes 8. april og 24. april er turen kommet til Trondheim. 29. april blir det produktdemonstrasjoner ved Noregeodesis hovedkontor på Vøyenenga i Bærum. Datoen for Bergen er ennå ikke fastsatt.

Drone kan være et effektivt oppmålingsverktøy i mange ulike sammenhenger.

Robust og hurtig

I felt viser vi Trimble UX5 med Trimble Access (samme feltprogram som på Trimble sine totalstasjoner, 3D laser skannere og GPS etc.). Trimble UX5 er videreutviklet med bl.a. forbedret kamera som gir bedre dekningsområde, brattere takeoff og landing, den er tilpasset det råeste norske klima og er full automatisert, skriver selskapet i en melding.

360 graders panoramabilder

Trimble V10 er et bakkeinstrument som tar fotogrammetrien med posisjon ned på bakken. Trimble V10 fotogrammetri rover med Trimble Vision-teknologi har 12 integrerte kameraer som tar 360 graders panoramabilder for visuell dokumentasjon.

Ny toppmodell

Den nye GPS toppmodellen Trimble R10 kombineres enkelt med Trimble totalstasjoner og Trimble V10. Trimble R10 GNSS mottaker har 440 kanaler innebygget og den inneholder alt som tenkes kan til en GPS-GNSS mottaker, blant annet automatisk kompensator for vinkelavvik på stangen, melder Norgeodesi.

Joh Einar Solhaug oppfordrer interessert til å besøke Norgeodesis hjemmesiden for program, produktinformasjon og påmelding til Trimble Express 2014.