Uavhengig kontroll: Hvor er vi? Trenger vi en standard?

StedTromsø, Norge
ArrangørNBEF
Fra07.04.2014
Til07.04.2014
TidspunktMandag kl 8.30 - 10.00

Målgruppe:
Aktører som er opptatt av å redusere byggefeil og som leter etter verktøy for å redusere disse og øke kvaliteten på byggeprosjekter. Kursomtale:
01.01.13 trådte regelverk om obligatorisk uavhengig kontroll i kraft, med mål om å bidra til færre feil og økt kvalitet på byggeprosjekter. Det er utarbeidet en veileder i regi av Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og som representant i Standard Norges komité SN/K 516 arbeider NBEF sammen med en rekke andre organisasjoner med mandat å utarbeide en frivillig standard som skal gi grunnlag for å ivareta både offentligrettslige (myndighetspålagte) og privatrettslige (byggherrestyrte) krav om kontroll.

NBEF gjennomfører nå en undersøkelse som skal bistå oss i utvikling av best mulige verktøy for å oppnå vårt felles mål: Økt kvalitet og færre feil/mangler i byggeprosjekter. Resultatene fra undersøkelsen vil bli offentliggjort og rapportert på dette medlemsmøtet 7. april, og brukt i det videre arbeidet i komiteen.

• Dagens regelverk og veiledning i uavhengig kontroll, godt nok?

• På hvilke områder er det mest problemer med feil, mangler og reklamasjoner?

• Trenger vi en egen standard for kontroll med prosjektering og utførelse av byggearbeider?

• Hva med byggherrestyrte krav på områder ut over de offentlige: Trenger vi en standard for dette?

Innledere på møtet er daglig leder Eystein C. Husebye i NBEF og leder for byggetilsyn i Tromsø kommune, Frank Bjørkum.Vi har også invtert prosjektleder Lisbet Landfald i Standard Norge og senioringeniør Vidar Stenstad i DiBK til å kommentere resultatene.

Påmelding:

Fysisk møte

Webinar

Påmeldingsfrist: 4. april

Program og påmelding