Store lønnsøkninger for konsernledelsen i statlige selskaper

Nye aksjeprogrammer sikrer at konsernledelsen i de store statlige selskapene får langt mer i lønnsøkning enn det som var utgangspunktet.

Lønnsøkningen for sjefene i de store statlige selskapene skulle være på maksimalt en halv årslønn ekstra for god innsats. LO er provosert over at nye aksjeprogrammer sikrer dem langt mer, melder NRK.

Alle de statsdominerte selskapene bortsett fra DnB har slike programmer. Lønnspakkene har vokst til rundt ti millioner kroner.

Første nestleder i LO Tor-Arne Solbakken mener aksjeavlønningene ikke er i tråd med det som var tenkt.

– Nei, det er jo ikke det når man ser her at man er langt over de seks månedslønnene eller den halve årslønna som var utgangspunktet for begrensningen, sier Solbakken.

Alle statsselskapene sier de følger statens retningslinjer.

På spørsmål om reglene for hvor mye bonus lederne kan få er tydelig nok, svarer statssekretær Eirik Lae Solberg (H) i Næringsdepartementet slik:

– Nei, jeg tror ikke de er det. Det er viktig med åpenhet om hvor mye ledere i børsnoterte selskaper tjener, og derfor vil vi ta en gjennomgang av reglene for å sikre at vi får en god oversikt over den samlede avlønningen til norske toppledere, og om nødvendig vil vi foreslå endringer i lovverket. (©NTB)