Slik tenker Bruns BV seg at VilBygge kan bli når det åpner før sommeren på VilVite i Bergen. Illustrasjon: Bruns BV.

EBA Vestenfjelske vedtok VilBygge

Årsmøtet i EBA Vestenfjelske gikk av stabelen på Solstrand i strålende omgivelser fredag.

Arild Grønsdal, Sjøentreprenøren ble gjenvalgt som styreleder. Per Christian Stoltz, Stoltz Entreprenør ble gjenvalgt som nestleder. Styremedlemmer: Ingmar Austevoll, Veidekke Entreprenør og Inger Kristin Ulveseth, Br. Ulveseth. Varamedlem er Hans Skorpen, LAB Entreprenør. Fra lokallaget i Sogn og Fjordane sitter Rune Karlsen, Veidekke Entreprenør.

Det var foredrag av direktør Hans Martin Moxnes om foreningens historie, advokat Alf Johan Knag om PRIME, adm. dir. Svein Anders Dahl ved VilVite om VilBygge og Digtial sløyd og feltprest Arve Løvenholdt om gode og onde dager.

Årsmøtet vedtok avsetninger til bok og 100-års jubileumsfeiring 2. desember 2016.

Og ikke minst vedtok årsmøtet en større donasjon til VilBygge på Vitensenteret VilVite i Bergen. VilBygge blir en egen byggeplass for barn på 40 kvm midt i vitensenteret, og med utendørs gravemaskiner. VilBygge åpner før sommeren, og er en ide utviklet i samarbeid mellom VilVIte og EBA Vestenfjelske for langsiktig rekruttering til byggenæringen.

Dersom VilBygge blir en suksess er det mulig at ideen eksporteres til de øvrige 8 vitensentrene i Norge. EBA sentralt har deltatt på møte med VIlVite og EBA Vestenfjelske i så måte.