E134 Gvammen - Århus på Facebook

Kort tid etter påske lyses konkurransen om hovedentreprisen på E134 Gvammen – Århus ut. Nå kan du følge utviklingen av prosjektet på Facebook.

Allerede er forarbeidene til tunnelen kommet godt i gang. På Gvammen i Hjartdal pågår arbeidet med påhugget - der hvor tunnelen går inn i fjellet – for fullt. Løsmassene som ligger utenpå fjellet er fjernet, mens selve fjellet gjøres klart til at drivingen av tunnelen kan ta til.

Arbeidet med konkurransegrunnlaget for den 9,4 kilometer lange tunnelen er nå i sluttspurten, slik at konkurransen kan lyses ut rundt månedsskiftet april/mai. Etter planen vil selve arbeidet med tunnelen ta til i løpet av høsten i år.

Fram til nå er kontrakter for om lag 16 millioner kroner gått til lokale entreprenørfirmaer. Hele prosjektet er beregnet til 2,0 milliarder kroner finansiert i sin helhet av staten.

Facebooksiden til prosjektet ble lansert torsdag ettermiddag og følges allerede av nærmere 500 personer. Adressen til siden er www.facebook.com/E134Telemark . Sidene vil bli oppdatert med ny informasjon om framdriften av vegen fram til den etter planen står ferdig i 2018.