Sweco-kontrakt på Rv 9-prosjekt

Statens vegvesen region sør har tildelt Sweco kontrakten med planprogram for riksvei 9 mellom E39 og Krossen i Kristiansand. Oppdraget består i å utarbeide silingsrapport og planprogram.

Sweco er i gang med silingsrapporten og ser på ulike korridorer for hvor veien kan gå. Totalt 20-30 personer er tilknyttet prosjektet frem til levering i mai.

- Arbeidet er spennende og byr på utfordringer fordi det dreier seg om et tettbygd og sentrumsnært område hvor vi skal finne en ny korridor for hovedveien. Løsningen man faller ned på blir viktig for byens utvikling av transportårer, sier avdelingsleder for Vann, Plan og Samferdsel i Sweco TrineRuud Gjerde . Selskapet har også utført en kreativ fase i form av en idedugnad for å komme opp med mulige alternative korridorer for riksvei 9.

- For Sweco er det en flott mulighet å være med så tidlig i planprosessen. I denne fasen byr arbeidet på stor tverrfaglighet, blant annet veiplanlegging, landskapsplanlegging, kulturminnerådgivning, , naturmiljø, trafikkteknikk, arealplanlegging, geologi og geoteknikk, sier Gjerde. Prosjektet innbefatter verdianalyse, alternativsøk, prissatte konsekvenser, silingsrapport og planprogram. I tillegg har Sweco opsjon på utarbeidelse av kommunedelplan med KU i henhold til planprogrammet . Denne delen av prosjektet vil strekke seg frem til april 2015.

Runar Holvik er oppdragsleder for Sweco. Fra Statens vegvesen region Sør sin side er Asbjørn Heieraas prosjektleder, og Ingrid Undheim delprosjektleder.