Illustrasjonsfoto

Bygg- og anleggsfag med søkerboom i Bærum

Bygg- og anleggsteknikk i den videregående skolen i Bærum har opplevd en solid økning i antall søkere fra 2013 til 2014.

I fjor søkte 1,8 prosent av Asker og Bærums ungdomsskoleelever bygg- og anleggsteknikk på videregående. I år er prosentandelen oppe i 2,3 prosent. Ellers i Akershus opplever denne studieretningen nedgang.

Det skriver Asker og Bærum Budstikke på sine nettsider.

Ny kompetanse

Hilde Dahlberg, seksjonsleder for videregående skole i Akershus fylkeskommune, tror at et nytt tilbud på Nesbru videregående skole er en del av forklaringen.

– Fra høsten kommer det et fireårig løp som gir både fagbrev og studiekompetanse. Dette kommer i tillegg til det ordinære løpet med to år på skole og to år som lærling. Jeg vil tro at denne nyheten kan ha bidratt til økt interesse for bygg- og anleggsfaget, sier Dahlberg til Budstikka, og legger til at det nye tilbudet er midt i blinken for dem som senere vil studere til ingeniør eller tekniker.

– Det har sikkert å gjøre med at vi har innført en linje som heter Yrkes- og studiekompetanse (YSK), bekrefter avdelingsleder og lærer Terje Grimsgård ved Nesbru videregående skole.

Bedre omdømme

Byggfagselev Daniel Bjerke Fleischer (17) forteller overfor Budstikka at han tror det nye studietilbudet vil heve omdømmet til bygg- og anleggstekniske fag.

– YSK er en mulighet for å fjerne det dårlige ryktet bygg-linja har. Før var det bare folk med dårlige karakterer som kom inn her. Nå blir det antakeligvis høyere snitt for å komme inn på YSK enn det var på studiespesialiserende på Nesbru i fjor.

Lærer Terje Grimsgård bekrefter populariteten til Yrkes- og studiekompetanse, og håper å se YSK-løftet gagne de andre studieløpene også.

– Det er 30 søkere og 15 plasser. Det som blir spennende, er hva de som ikke kommer inn, har som andrevalg. Hvis de har bygg, så er det hyggelig og gir jo hele linja et løft, sier Grimsgård til Budstikka.

Les hele artikkelen på budstikka.no her.